Ukončení podpory Windows 7

Ukončení podpory Windows 7

Po 10 letech od prvního vydání Windows 7 se blíží ukončení podpory ze strany Microsoftu pro tento stále oblíbený operační systém.

14. ledna 2020

14. ledna 2020 bude oficiálně ukončena podpora pro Windows 7. Váš počítač s Windows 7 bude i nadále fungovat, ale společnost Microsoft již nadále nebude vydávat žádné bezpečnostní aktualizace.

Přestože můžete Váš počítač i nadále používat, bez dalších bezpečnostních aktualizací se vystavujete vysokému riziku v podobě virů či malwaru.

Co dál s Windows 7?

Jak firemním, tak běžným uživatelům doporučujeme Windows 7 nahradit, čímž předejdete všem případným bezpečnostním problémům a hrozbám. Možností, jak Windows 7 nahradit je několik.

windows 10

Přechod na Windows 10

Často nejjednodušším řešením je prostý upgrade na vyšší verzi Windows. V tomto případě rozhodně doporučujeme přejít rovnou na Windows 10.

Je třeba si uvědomit, že počítače s Windows 7 již nemusí výkonnostně stačit pro plnohodnotný běh nového operačního systému Windows 10, jelikož dnešní počítače jsou mnohem rychlejší, než počítače 5 - 10 let staré s Windows 7. V těchto případech je nejjednodušší pořídit si nový počítač již s Windows 10.

Převedeme Vám počítač na Windows 10

Ať už budete pouze upgradovat Windows 7 na Windows 10 či kupovat nový počítač, jsme Vám připraveni poskytnout maximální podporu ať už při výběru nového počítače a přenosem Vašich dat a aplikací, tak s upgradem na Windows 10.

ubuntu

Přechod na Linux

Nechcete-li investovat do nákupu licence Windows 10 či zcela nového počítače, je možné přejít na operační systém Linux, jenž je plnohodnotnou alternativou, která je navíc zcela zdarma.

Přestože se Linuxu můžete na počátku bát, v našich článcích se dočtete, jak Vám Linux nejen vyřeší všechny Vaše potřeby, ale dokonce, jak s ním ušetříte.

Přečtěte si více v:

Pomůžeme s přechodem na Linux

Zaujala Vás možnost přechodu na Linux a opensource software? Naši specialisté Vám pomohou nejen s výběrem nejlepší linuxové distribuce pro Vás, ale také s instalací a praktickým seznámením.

chrome os

Přechod na Google s Chromebooky

Pro ty z Vás, jenž již nyní používáte převážně Google Apps (Gmail, Google drive, Google Docs, Google kalendář a další), existuje ještě jedno elegantní a velmi efektivní řešení, jak nahradit Windows 7. Tím řešením jsou tzv. ChromeBooky - tj. notebooky s operačním systémem od společnosti Google - Chrome OS.

U Chromebooků máte všechny Google aplikace plně k dispozici a to dokonce i v offline režimu. Kromě toho na Chromeboocích spustíte pohodlně také aplikace pro Android či Linux.

Chcete přijít na Google?

Potřebujete pomoc se správným výběrem Chromebooku či jen chcete plnohodnotně přejít na Google Apps? Neváhejte nás kontaktovat a naši pracovníci Vám velmi rádi pomůžou.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.