Linux jako perfektní kancelářský počítač

Linux jako perfektní kancelářský počítač

Kancelářské počítače jsou nedílnou součástí každé společnosti a náklady na pořízení jsou často, kvůli softwarovým licencím , velmi vysoké. V dnešním článku Vám ukážeme, jak ušetřit několik tisíc na jednom počítači a to jen díky opensource technologiím.

Náklady na software

Software často bývá nejdražší položkou při pořizování počítače. Kromě licence Windows (firmy by z mnoha důvodu měly kupovat verze Pro či Enterprise) se uživatelé neobejdou bez kancelářského balíku Microsoft Office.

Microsoft Windows 10 Pro cca 3 500 Kč
Microsoft Office 2019 pro podnikatele cca 5 800 Kč
Antivirový program cca 1 200 Kč

* ceny jsou uvedeny bez DPH

Jak sami vidíte, jen za základní software dáte přes 10 500 Kč bez DPH.

 

Ušetřete přes 10 000 s Linuxem a opensource

Výhoda opensource řešení, které Vám dnes představíme, je v ceně. Za software totiž nezaplatíte ani korunu. Pro srovnání Vám uvedeme stejnou tabulku, abyste to viděli hezky černé na bílém.

Operační systém 0 Kč
Kancelářský balík Libre Office 0 Kč
Antivirový program 0 Kč

Nemusíte se vůbec bát, že by Vám něco nefungovalo. Linux a stejně tak kancelářský balík Libre Office jsou plnohodnotná řešení, která umí vše, na co jste zvyklí na Windows.

Libre Office umí otevřít a pracovat se všemi dokumenty, které vytvoříte v Microsoft Office a má dokonce pár funkcí navíc.

Linux a Libre Office jsou velice uživatelsky přívětivé a i běžný uživatel si na ně rychle zvyknou. Pro firmy je to pak nemalá úspora financí na jedno pracovní místo. Navíc Linux není tak hardwarově náročný, takže ani investice do samotného počítače nemusí být tak vysoká.

Nespornou výhodou je, že všechny systémy jsou plně lokalizovány takže se svým počítačem domluvíte krásně česky.

 

Přejděte na opensource

Chcete ušetřit či jen zjistit, jak byste mohli díky opensource ušetřit? Neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám představíme všechny možnosti a pomůžeme Vám najít pro Vás tu nejlepší. Kontaktujte nás emailem na info@eabm.cz či telefonicky na 777 027 509.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.