Proč jsou aktualizace tak důležitě?

Proč jsou aktualizace tak důležitě?

Občas se setkáváme s názorem, že aktualizovat není potřeba. Opak je však pravdou. V dnešním článku si ujasníme, proč byste měli mít vždy aktualizovaný systém.

V předchozím článku jsme si uvedli zařízení, které je doslova nutné aktualizovat a u kterých absence aktualizací může způsobit nemalé problémy včetně ztráty či hůře zcizení dat.

Obecně platí, že aktualizace přinášejí opravy nalezených chyb. Ať už se jedná o operační systémy (Windows, Linux, Mac, … ), tak o software v routerech. Nejen výrobci, ale i různé bezpečnostní společnosti, testují své aplikace či produkty a nalezené chyby se snaží vždy co nejdříve opravit. Někdy to jde rychleji, občas je to otázkou roku či více.

Ne všechny bezpečnostní chyby jsou zcela fatálního rázu, ale je třeba říci, že měsíčně se najde nejedna fatální bezpečnostní chyba, která může vést k úspěšnému útoku na Váš počítač či Vaši síť.

Proto nelze aktualizace opomíjet - nikdy nevíte, zda neobsahuje opravu nějaké skutečně závažné bezpečnostní chyby.

Druhou důležitou součástí aktualizací jsou nové či vylepšené funkce. Často po aktualizaci získáte nové, zajímavé funkce, které Vám usnadní práci či nabídne nové, moderní funkce. V tomto případě určitě není úplně nutné na aktualizace spěchat - čím dříve je však budete mít, tím dříve budete nové funkce moci používat.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.