Notebooky ThinkPad slaví 25. narozeniny

Notebooky ThinkPad slaví 25. narozeniny

Během čtvrtstoletí svého působení na trhu se notebooky ThinkPad staly ikonou světa informačních technologií. Pomáhaly objevitelům dosáhnout nejvzdálenějších míst na Zemi, podpořily desítky vesmírných misí a usnadnily nespočtu firem jejich růst.

Není to jen notebook. Je to ThinkPad.

Svou legendární reputaci si notebooky ThinkPad získaly nejen díky výjimečné odolnosti a pokročilým bezpečnostním funkcím, ale také díky řadě prvenství v oblasti inovací. Mezi ně patří například první klávesnice odolná proti polití, vestavěná jednotka CD-ROM či integrovaná čtečka otisků prstů.

Designéři a vývojáři notebooků ThinkPad však ani po 25 letech a více než 130 milionech prodaných zařízení neusínají na vavřínech. Také v dalším čtvrtstoletí se bude značka ThinkPad dále vyvíjet, inovovat a dodávat technologie zítřka. Arimasa Naitoh, známý jako otec ThinkPadu, pevně věří, že budoucnost je ve správných rukou. „Když se mě lidé ptají, jaký je nejlepší ThinkPad, vždy odpovídám, že ten, který bude vytvořen příště,“ řekl Naitoh. „Náš tým inženýrů si představuje budoucnost, ve které ThinkPad vytváří nové segmenty a nadále obohacuje uživatelskou zkušenost s tím, jak technologie stále pronikají více do našich životů.

ThinkPad 25

Dárek k výročí – „retro“ ThinkPad

V souvislosti s oslavami 25. výročí značky ThinkPad představilo Lenovo limitovanou edici modelu ThinkPad Anniversary Edition 25, který je moderní inkarnací původního notebooku v klasickém designu. Nedílnou součástí tohoto notebooku jsou ikonické „retro” součásti jako například podsvícená sedmiřádková klávesnice, speciální tlačítka na ovládání hlasitosti, LED stavové indikátory nebo barevné logo.

I přes tuto výbavu je nový ThinkPad Anniversary Edition 25 moderním notebookem. Díky procesoru Intel Core i7-7500U a grafické kartě NVIDIA GeForce 940MX je výkon stroje se čtrnáctipalcovým dotykovým displejem na míle vzdálený původnímu pětadvacet let starému originálu ThinkPad 700C. Speciální retro ThinkPad je k dispozici v limitovaném množství jenom na vybraných trzích západní Evropy a Severní Ameriky.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.