Novinky v Microsoft Teams [září 2024]

Novinky v Microsoft Teams [září 2024]

V září si pro nás Microsoft připravil spoustu zajímavých vylepšení Microsoft Teams, které určitě spousta uživatelů velmi ocení a zefektivní práci a spolupráci v týmu.

Přejmenování kanálu "Obecné"

Vlastníci týmů a schválení členové týmů mohou nyní přejmenovat kanál "Obecné" na výstižnější název. Nyní tak můžete uživatelům zpřehlednit a usnadnit přístup k důležitým informacím.

Nový název se v seznamu týmů a kanálů zobrazí v abecedním pořadí, čímž se zjednoduší uživatelské prostředí a seznam kanálů tak bude přehlednější.

 

Karta "Sdílené" v chatu

Sdílení souborů a odkazů je nezbytné pro každodenní spolupráci. Nalezení dříve sdíleného souboru či odkazu bylo poměrně náročné.

Aby se tento proces zefektivnili a zjednodušili správu obsahu, zavádí Microsoft v konverzacích 1:1 a ve skupinovém chatu záložku "Sdílené".

Záložka "Sdílené" nahrazuje záložku "Soubory" a konsoliduje soubory a odkazy, které byly odeslány v chatu a usnadňuje tak jejich vyhledávání na jednom místě. Kromě toho vám možnost "filtrovat podle klíčových slov" pomůže rychle vyhledat potřebný obsah, který byl v chatu sdílen.

Toto vylepšení zjednodušuje správu souborů a zvyšuje produktivitu.

Vylepšení práce s obrázky

Nová vylepšení desktopových a webových aplikací Microsoft Teams umožňují efektivnější a uživatelsky přívětivější sdílení obrázků. Když vložíte obrázek do zprávy, zobrazí se nyní na stejném řádku vedle ostatních obrázků, takže zabírá méně místa.

Mezi obrázky můžete snadno přecházet pomocí kláves se šipkami, rychle je odstranit kliknutím na tlačítko "X", které se zobrazí po najetí na obrázek a přidat alternativní text nebo zkopírovat obrázek pomocí nabídky pravého tlačítka myši. Jakmile je obrázek sdílen ve zprávě, aplikace Teams jej automaticky upraví na základě jeho velikosti a poměru stran, čímž zajistí optimální zobrazení bez zakrytí jakékoli části obsahu.

Rekapitulace schůzky automaticky v aplikaci Microsoft Outlook

Po skončení schůzky si nyní budete moci otevřením události schůzky v kalendáři zobrazit shrnutí všeho, co se stalo.

Souhrn obsahuje:

  • odkaz na stránku s rekapitulací
  • přepis, záznam
  • poznámky
  • sdílené soubory
  • tabuli
  • a podrobnosti o schůzce

Pokud máte licenci na inteligentní rekapitulaci schůzky, zobrazí se také hlavní informace, jako je počet řečníků, počet zmínek o vás a počet úkolů generovaných umělou inteligencí.

Inteligentní rekapitulace schůzek je k dispozici s licencí Teams Premium nebo licencí Copilot pro Microsoft 365.

Správa vlastních obrázků na pozadí panelů Teams

Správci nyní mohou prostřednictvím centra pro správu Teams (TAC) nahrávat a nastavovat obrázky, které prezentují značku organizace na panelech Teams.

Denní restart panelů Microsoft Teams

Panely Teams se nyní automaticky restartují každý den. Ve výchozím nastavení se zařízení restartuje mezi 2 a 3 hodinou ráno. Pokud je zařízení během tohoto okna používáno a období okna skončí, restartování se přesune na následující den.

Tuto funkci lze vypnout nebo dobu restartu změnit v nastavení zařízení nebo v centru správy týmů.

Chcete se dozvědět více ?

Kontaktujte naše obchodní oddělení telefonicky 558 644 011 nebo mailem obchod@eabm.cz pro konzultaci a nezávaznou poptávku. Pomůžeme Vám s implementací Microsoft 365, všechno zvládnete s námi. Od analýzy, přes realizaci až po proškolení.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. říjen 2024

V září si pro nás Microsoft připravil spoustu zajímavých vylepšení Microsoft Teams, které určitě spousta uživatelů velmi ocení a zefektivní práci a spolupráci v týmu.

František Fajna | 8. říjen 2024

Pro společnost Sanovia a.s jsme vytvořili nové, moderní webové stránky.

Václav Dobiáš | 24. září 2024

Po prázdninách přinášíme letní speciál novinek v Microsoft Teams. Přibylo pár opravdu skvělých funkcí, které možná začnete i denně používat.