Novinky v Microsoft Teams [léto 2024]

Novinky v Microsoft Teams [léto 2024]

Po prázdninách přinášíme letní speciál novinek v Microsoft Teams. Přibylo pár opravdu skvělých funkcí, které možná začnete i denně používat.

“Slash příkazy”

Slash příkazy poskytují rychlé, uživatelsky přívětivé a konzistentní rozhraní pro rychlé ovládání vašich akcí. Místo několika kliknutí myší pro provedení úkolu, například když potřebujete otevřít chat v novém okně, přidat blok kódu, přejít do nastavení nebo změnit svou přítomnost, můžete jednoduše napsat lomítko do pole pro sestavení, vybrat příkaz a rychle dokončit úkol.

Pokud píšete všemi deseti, tuto novou funkcionalitu si zamiluje. 

ms-image

 

Sejít se teď ve skupinovém chatu

Pokud potřebujete s týmem diskutovat a brainstormovat, založte rychlou a neformální poradu pomocí skupinového chatu Sejít se teď. Meet now ve skupinovém chatu umožňuje ad-hoc hovory v reálném čase s vaším týmem a poskytuje alternativu k formálním, naplánovaným schůzkám. Bez ohledu na to, kde se nacházíte, můžete hovor zahájit stejně spontánně, jako když se zastavíte u stolu svého kolegy. Chat je součástí probíhajícího vlákna skupinového chatu, takže obsah zůstává v jeho kontextu a vy můžete informace najít, kdykoli je potřebujete. Díky funkci meet now je snazší zjistit, zda kolegové hovoří o nějakém problému v reálném čase, a poskytuje snadný způsob, jak se připojit. 

ms-image

 

Vlastní emotikony a reakce

Vneste do svých konverzací více kreativity a výrazu pomocí vlastních emotikonů a reakcí. Nahrajte si vlastní emotikony nebo reakce a přizpůsobte si konverzaci, zohledněte kulturu svého týmu, efektivně sdílejte stav nebo se podělte o odlehčenou reakci. Po nahrání lze vlastní emotikony použít pouze v rámci nájemce uživatele, ale po odeslání jsou viditelné pro všechny členy chatu. Správci IT mohou rozhodnout, kdo má oprávnění vytvářet vlastní emotikony, odstranit vlastní emotikony nebo tuto možnost zcela vypnout.

Zapnutí/vypnutí oznámení pro příspěvek v kanálech

Mějte pod kontrolou oznámení v týmech tím, že zapnete nebo vypnete oznámení pro konkrétní příspěvek. Přizpůsobte si své preference oznámení a zajistěte si tak, že budete informováni o tématech, která jsou pro vás důležitá. Chcete-li spravovat oznámení, klikněte na elipsu (třítečkové menu) v pravém horním rohu příspěvku. Pokud příspěvek sledujete, zobrazí se možnost "Vypnout oznámení". Pokud příspěvek nesledujete, zobrazí se možnost "Zapnout oznámení".

ms-image

 

Návrhy výsledků vyhledávání

Vylepšete si vyhledávání pomocí chytrých návrhů. Při psaní do vyhledávacího řádku se vedle výsledků vyhledávání jiného typu zobrazí i návrhy posledních chatových zpráv, které vám pomohou rychle najít relevantní zprávy. Nový filtr výsledků vyhledávání "zprávy", umožňuje zobrazit návrhy výsledků posledních zpráv. Tyto návrhy obsahují podrobnosti, jako je jméno a profilová fotografie odesílatele, kontext zprávy, datum jejího odeslání a ikony označující přítomnost webových odkazů nebo příloh souborů. Tato nová funkce zjednodušuje vyhledávání a usnadňuje nalezení přesné zprávy, kterou potřebujete.

Vylepšené ovládání zvukových oznámení

Přizpůsobte si upozornění tak, abyste měli přehled o tom, co je pro vás nejdůležitější. Přejděte na kartu Nastavení-> Oznámení a aktivity a v části Zvuk přiřaďte různé zvuky různým druhům oznámení, například naléhavým zprávám a prioritním kontaktům. Nebo ztlumte zvuky oznámení, když jste zaneprázdněni nebo máte schůzku.

ms-image

Meetings

Organizátoři schůzek mohou spravovat přístup k záznamu schůzky, přepisu a informacím generovaným umělou inteligencí

Organizátoři schůzek mají nyní možnost spravovat, kteří účastníci mají přístup k záznamu schůzky, přepisu a informacím generovaným umělou inteligencí, které jsou založeny na přepisu, jako jsou dotazy Copilot a inteligentní shrnutí schůzky. Organizátoři schůzek si mohou vybrat ze tří možností:

  • Všichni
  • Organizátoři a spoluorganizátoři
  • Konkrétní osoby.

Ve výchozím nastavení je přístup nastaven na hodnotu "Všichni", ale organizátoři schůzek ji mohou před zahájením schůzky změnit. Tato nová možnost schůzky se v současné době zavádí pro uživatele s licencí Copilot pro Microsoft 365 a pro uživatele s licencí Teams Premium bude k dispozici v příštím čtvrtletí.

Rozpoznávání mluvčího a výhody systému Copilot

Nyní mohou všichni bez ohledu na typ mikrofonu v místnosti využívat přesné přiřazení mluvčího v přepisech v místnostech Teams v systému Windows. Díky této aktualizaci mohou všichni využívat podrobné rekapitulace schůzek a používat službu Copilot, takže mohou zjistit, kdo co řekl, a získat zasvěcené odpovědi na dotazy. Inteligentní rozpoznávání řečníků založené na cloudu společnosti Microsoft analyzuje odlišné hlasové charakteristiky každého řečníka, jako je výška hlasu, tón a styl mluvení. Tato funkce byla nejprve zavedena do místností Teams Rooms v systému Windows, později v tomto roce se rozšíří i do místností Teams Rooms v zařízeních se systémem Android a na plochu Teams pro schůzky s vlastním zařízením (BYOD).

ms-image

 

Časové výzvy v aplikaci Copilot v chatu

Už nemusíte ručně procházet a vyhledávat v rozsáhlých historiích chatu. Když nyní aktivujete funkci Copilot v chatu, můžete v podnětech používat časové fráze jako "včera", "minulý měsíc", "před 6 měsíci" nebo " prosinec 2023". Copilot efektivně vyhledá a poskytne náhled na informace z vámi zadaného časového období. 

ms-image

Zobrazit/skrýt kanál Objevit kanál

Objevit kanál poskytuje personalizovaný kanál s obsahem kanálu Teams založený na relevanci, který vám usnadňuje zůstat informován o obsahu, který je pro vás nejdůležitější, a věnovat se mu. Kanál Discover můžete nyní zobrazit nebo skrýt tak, že přejdete do nastavení > obecné a nastavíte přepínač na zapnuto nebo vypnuto.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 24. září 2024

Po prázdninách přinášíme letní speciál novinek v Microsoft Teams. Přibylo pár opravdu skvělých funkcí, které možná začnete i denně používat.

František Fajna | 18. září 2024

S potěšením oznamujeme spuštění nové moderní webové stránky pro Muzeum studené války v Praze, kterou jsme vytvořili v tzv. OnePage designu.

Václav Dobiáš | 11. září 2024

Pravidelná profylaktika, tedy čištění počítačů a notebooků, je stále mnohými uživateli podceňována. Málokdo si uvědomuje, jaké důsledky může mít zanedbání této důležité údržby. V dnešním článku vám představíme konkrétní situaci, které by se dalo předejít díky včasné profylaktice.