Copilot (AI) jako pomocník na schůzkách Microsoft Teams

Copilot (AI) jako pomocník na schůzkách Microsoft Teams

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

 Firmy a týmy, který již Copilot při komunikaci používali sdělili, že:

  • 70 % uvedlo, že jsou produktivnější
  • 84 % považuje za snazší přijmout opatření po schůzce
  • 79 % tvrdí, že se snížila jejich administrativní zátěž.

Zachování identity na schůzkách

Nejpodstatnějším vstupem pro Copilot v týmech je identita každého řečníka. Aby mohl Copilot poskytovat shrnutí schůzky, postřehy a akční body, potřebuje přepis schůzky s uvedením jména každého řečníka. Na hybridní schůzce by bez rozpoznání mluvčího byly obrazové a zvukové záznamy v místnosti přiřazeny k prostoru (např. konferenční místnost 1), nikoli k mluvícím osobám. To by ztěžovalo dotazování na příspěvky jednotlivých osob, shrnutí pohledů všech a řešení těchto úkolů.

Copilot a Microsoft Teams Rooms

Zařízení týmu Rooms využívají pokročilou technologii rozpoznávání mluvčího, která analyzuje charakteristické hlasové vlastnosti každého mluvčího, jako je výška hlasu, tón a styl mluvení a vytváří tak hlasový otisk každého účastníka (něco jako otisk jeho hlasu).

Díky tomu můžete bez námahy sledovat, kdo co během schůzky řekl, a to prostřednictvím inteligentní rekapitulace schůzky a funkce Copilot.

Chcete-li svým zaměstnancům povolit rozpoznávání řeči, můžete si pomocí aplikace Teams během několika minut nastavit hlasový profil. Každý člověk získá jedinečný hlasový podpis, který je bezpečně uložen v tenantu vaší organizace v Microsoft Cloud. Aby bylo zajištěno, že každý příspěvek bude přesně zachycen na každé schůzce, což umožní Copilot a inteligentní rekapitulaci schůzek - a Vám to pomůže posunout práci kupředu.

mts

 

Optimalizace přesnosti přepisu pomocí inteligentních reproduktorů

Rozpoznávání mluvčího v současné době umožňují inteligentní reproduktory certifikované pro Microsoft Teams. Inteligentní reproduktory jsou navrženy s několika mikrofony, které poskytují vysoce kvalitní zvuk, maximalizují přesnost rozpoznávání a přepisu a mohou se pochlubit špičkovým snížením tzv. "chybovosti slov".

Získávejte ze schůzek chytřejší informace, úkoly a rozhodnutí.

Mnoho zákazníků se potýká s problémem, jak zachytit klíčové poznatky ze schůzek, sledovat rozhodnutí a efektivně spravovat akční položky. To vše při zajištění efektivního využití času a zdrojů. Copilot ve spojení se zařízeními Teams Rooms umožňuje pokládat otázky v přirozeném jazyce týkající se detailů hybridních schůzek a účastníků a okamžitě získávat odpovědi a poznatky.

Představte si, že se účastníte schůzky, tedy kombinace osobních a vzdálených účastníků. Je velmi důležité udržet si přehled o průběhu diskuse a ujistit se, že jsou všichni na stejné vlně. Jednoduše vyzvete systém Copilot v aplikaci Teams, aby "shrnul klíčové závěry naší dnešní diskuse".

Systém Copilot, který využívá zařízení Teams Rooms, okamžitě sestaví nejdůležitější body a zachová identitu každého řečníka, i když je v zasedací místnosti, čímž zajistí bezproblémový zážitek pro všechny účastníky, ať už osobní, nebo vzdálené.

mts

 

UI má dopad i mimo službu Copilot

Účast na schůzkách a možnost vidět všechny v místnosti zřetelněji a inteligentněji může být výzvou, zejména pokud je ve stejném fyzickém prostoru více účastníků. Jak zajistíte, aby vzdálení účastníci viděli tváře a výrazy účastníků v místnosti a aby je kamera i nadále snímala při jejich pohybu po místnosti?

Když někdo ve fyzické místnosti promluví, IntelliFrame ho pomocí inteligentní kamerové technologie zaostří na online účastníky a zachytí každý výraz a gesto.

“Je to jako mít inteligentního kamerového asistenta, který se zaměřuje na každého řečníka.”

Integrace inteligentních kamer a reproduktorů s certifikací pro Teams s funkcí rozpoznávání řečníků a systémem Copilot vylepšuje schůzky a vytváří pohlcující a interaktivní zážitek pro všechny bez ohledu na místo. Vytvoření profilů rozpoznávání pro IntelliFrame navíc umožňuje kameře identifikovat a označovat účastníky schůzek, což schůzky dále obohacuje. V kombinaci s funkcemi rozpoznávání řečníků a Copilot to podporuje zapojení a soudržnost týmu, což vede k bezproblémovým a produktivním schůzkám pro všechny.

Budoucnost Microsoft Teams Rooms a Copilot

Copilot a Microsoft Teams Rooms jsou dynamické duo pro schůzky. Přináší funkce poháněné umělou inteligencí a bezproblémovou spolupráci, aby se vypořádalo s výzvami a uvolnilo výhody hybridních setkání.

I když ještě nemáte systém Copilot, můžete začít se zařízeními Teams Rooms. Je to první krok k vylepšení vašeho pracovního prostředí a příprava na budoucí integraci se systémem Copilot.

Buďte připraveni na bezproblémový přechod k plným možnostem systému Copilot a připravíte si půdu pro chytřejší a propojenější schůzky.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 8. červenec 2024

S příchodem letních měsíců se zvýšenými teplotami přichází také potřeba odborné péče o vaše elektronické zařízení. Prach, který se během roku hromadí uvnitř Vašeho notebooku či počítače, může zhoršit chování Vašeho zařízení.

František Fajna | 27. červen 2024

Akční nabídka pro květen 2024.

František Fajna | 26. červen 2024

Když aktualizujete nebo zrušíte položku schůzky na ploše aplikace Outlook, zobrazí se chyba konfliktu. „Jedna nebo více položek ve složce, kterou jste synchronizovali, se neshoduje"