Novinky v Microsoft Teams [únor 2024]

Novinky v Microsoft Teams [únor 2024]

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

Copilot v chatu Microsoft Teams 

V Microsoft Teams naleznete novou aplikaci Copilot připnutou nad chaty. Tato vylepšená verze aplikace Copilot nabízí další výhody oproti aplikaci dříve známé jako Microsoft 365 Chat:

  • Vylepšené výzvy s podrobnostmi, které se vás týkají
    (např. lidé, se kterými pracujete, vaše schůzky, vaše soubory atd.).
  • Zobrazení historie chatu Copilot
  • Přístup ke knihovně výzev prostřednictvím Copilot Lab

Tato možnost je k dispozici pouze uživatelům s licencí Microsoft 365 Copilot.

ms-image

 

Odstranění položek z kanálu aktivit 

Nově máte možnost odstranit položky ze svého kanálu aktivit, abyste se mohli soustředit na nejdůležitější oznámení.

ms-image

 

Nové rozvržení pro sdílení obsahu

Díky tomuto novému rozvržení se účastníci videa v režimu Together zobrazují ve spodní části obrazovky. Všichni účastníci sdílejí společné pozadí v horizontální rovině. To zlepšuje pocit spojení mezi lidmi v zasedací místnosti a vzdálenými účastníky, takže režim Together je užitečnější pro chvíle, kdy se sdílí nebo prezentuje obsah.

ms-image

 

Ochrana schůzek Teams Rooms

Kromě vodoznaků pro schůzky mohou nyní uživatelé využívat rozšířené možnosti pokročilé ochrany schůzek v Microsoft Teams Premium s end-to-end šifrovanými schůzkami a také štítky citlivosti pro Teams Rooms na Androidu. Tyto pokročilé možnosti ochrany může povolit organizátor schůzky s licencí Teams Premium.

ms-image

 

Nové zobrazení kalendáře v aplikaci Teams Rooms

Nový kalendář v aplikaci Teams Rooms v systému Android zobrazuje rozvrh na dnešek a zítřek. Vedle každého časového úseku je svislý barevný pruh, který ukazuje, zda je místnost rezervovaná. Proužek je fialový pro obsazené časové sloty a zelený pro volné časové sloty.

ms-image

 

Ovládání místnosti Teams Room z Windows 

Dříve byla tato funkce dostupná na mobilních zařízeních, nyní můžete místnost pohodlně a bezkontaktně spravovat pomocí dálkového ovladače z počítače se systémem Windows. Chcete-li použít dálkový ovladač místnosti, klikněte na tlačítko "Ano", když jste po připojení ke schůzce se zvukem místnosti vyzváni k ovládání, nebo můžete přejít do seznamu účastníků schůzky a kliknutím na název místnosti vybrat dálkový ovladač místnosti z rozbalovací nabídky. Tato funkce je nyní k dispozici pro počítače se systémem Windows ve všech licencích Teams Rooms.

Microsoft Teams nyní podporuje Android Auto

Microsoft Teams nyní podporuje Android Auto, aplikaci, která umožňuje připojení telefonů se systémem Android k informačnímu a zábavnímu systému automobilu. Tato funkce vám umožní připojit se ke schůzkám ze zobrazení kalendáře Teams, rychle volat kontaktům rychlé volby a zobrazit poslední hovory v Teams, když jste v autě.

ms-image

Chcete se dozvědět více ?

Kontaktujte naše obchodní oddělení telefonicky 558 644 011 nebo mailem obchod@eabm.cz pro konzultaci a nezávaznou poptávku. Pomůžeme Vám s implementací Microsoft 365, všechno zvládnete s námi. Od analýzy, přes realizaci až po proškolení.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.