Novinky v Microsoft Teams [leden 2024]

Novinky v Microsoft Teams [leden 2024]

V lednových novinkách v Microsoft Teams připravil Microsoft na 33 nových funkcí a vylepšení. My si představíme jen některé z nich, které Vám pomohou efektivněji spolupracovat, zefektivnit pracovní postupy a zůstat ve spojení s týmem.

Přeposílání zpráv chatu

Přeposílání zpráv chatu usnadňuje práci. Zprávu můžete sdílet s jiným kolegou kliknutím pravým tlačítkem myši na zprávu a výběrem možnosti "přeposlat" nebo kliknutím na "..." na zprávě a poté na "přeposlat". Ke zprávě můžete také přidat další kontext, aby byla pro příjemce srozumitelnější.

msnews

Inteligentní rekapitulace v rámci licence Copilot pro Microsoft 365

Pokud máte licenci Copilot pro Microsoft 365, máte nyní v licenci zahrnutou inteligentní rekapitulaci pro Microsoft Teams. Inteligentní rekapitulaci můžete používat po schůzkách a získat tak shrnutí schůzky. Tento souhrn obsahuje personalizované značky na časové ose, které umožňují snadno procházet záznamy podle toho, kdy jste se připojili nebo odešli, kdy byla sdílena obrazovka a kdy bylo zmíněno vaše jméno. Můžete také procházet záznamy podle řečníků, kapitol a témat a také přistupovat k poznámkám ze schůzek generovaným umělou inteligencí, úkolům a přecházet na zmínky o jménech v přepisu.

Ozdobte si pozadí

Udělejte si schůzky zábavnější a osobnější s nástrojem Ozdobte si pozadí (Decorate your background). Účastníci schůzek nyní mohou v aplikaci Teams používat generativní efekty pozadí, aby se ukázali v tom nejlepším světle - i když prostor, ve kterém pracují, není zrovna nejlepší. Pomocí funkce Decorate your background mohou účastníci schůzky využít sílu umělé inteligence k vygenerování pozadí, které ozdobí a vylepší jejich reálnou místnost, například tím, že uklidí nepořádek nebo přidají na zeď rostliny.
Tato možnost je k dispozici uživatelům s licencí Teams Premium.

Podpora odkazů pro konkrétní osoby pro poznámky o spolupráci

Se spuštěním funkce Collaborative notes zefektivňujeme a zabezpečujeme schůzky pomocí nového typu odkazu vytvořeného funkcí Collaborative notes. Nová komponenta Collaborative notes bude ve výchozím nastavení generovat odkaz specifický pro lidi (PSL).

Automatické zobrazení až 9 videí (3x3) v rámci schůzek Teams v prohlížečích Chrome a Edge.

Díky této aktualizaci budete nyní moci v prohlížečích Chrome a Edge automaticky zobrazit až 9 videí (3x3) na obrazovce ve výchozím nastavení bez výslovné akce. Dříve podporovaly schůzky Microsoft Teams ve výchozím nastavení ve webových prohlížečích maximálně 4 videa (2x2) na obrazovce.

Zjednodušené ovládání zvuku a videa

Vysouvací okénka zvuku a videa během schůzek jsou navržena tak, aby vám usnadnila a zefektivnila správu nastavení zvuku a videa během schůzek Teams. Nyní, když chcete vybrat zařízení s kamerou nebo mikrofonem, můžete vybrat správné zařízení přímo z vyskakovacích oken. Z vyskakovacího okénka zvuku můžete také nastavit hlasitost, prostorový zvuk a ovládací prvky pro potlačení šumu. Pokud jste si během obrazovky před připojením nevybrali pozadí, můžete jej snadno změnit přímo z výsuvného seznamu kamery. Z výsuvné obrazovky kamery můžete také upravit jas a jemné zaostření.

msnews

Živý stav schůzky pro mobilní zařízení

Na mobilních zařízeních se v kalendáři Microsoft Teams zobrazuje aktuální stav schůzky s fotkami, které se hovoru účastní, zda je schůzka nahrávána a jak dlouho trvá.

Prodloužené uchovávání telemetrie v reálném čase až na 7 dní

Administrátoři v centru pro správu aplikace Teams mohou efektivněji řešit problémy s kvalitou schůzek díky telemetrii v reálném čase, která je k dispozici po delší dobu (až 7 dní po ukončení schůzky). To pomáhá administrátorům najít a řešit problémy s kvalitou díky podrobné telemetrii po skončení schůzky po dobu až 7 dní.
Tato funkce je k dispozici s licencí Teams Premium.

msnews

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.