Efektivní správa souborů v Microsoft Teams pomocí OneDrive

Efektivní správa souborů v Microsoft Teams pomocí OneDrive

Společnost Microsoft představila novou integraci OneDrive přímo pro Microsoft Teams, která nahrazuje původní aplikaci “Soubory”. Do Microsoft Teams se tak dostává správce souborů, který Vás bude provázet celým Microsoft 365.

Nová aplikace OneDrive pro Microsoft Teams využívá všechny nedávné aktualizace, které byly provedeny ve OneDrive a SharePoint a přináší výhody vylepšení výkonu, nových zobrazení a vylepšení funkcí.

Aplikace OneDrive byla do Microsoft Teams přidána v prosinci 2023, ale k dispozici je v pouze v nových Microsoft Teams. Začátkem roku 2024 přibude OneDrive i do klasické aplikace Microsoft Teams, přičemž název aplikace Soubory se nezmění. Špatnou zprávou je, že OneDrive pro Microsoft Teams se prozatím nedostane do mobilní aplikace.

onedrive-img

Objevujte relevantní obsah a reagujte na něj

Nová aplikace OneDrive shromažďuje na jednom místě všechny soubory se kterými potřebujete pracovat, bez ohledu na to, kde se nacházejí. Aplikace usnadňuje návrat ke všemu vytvořenému obsahu i k obsahu sdílenému v rámci Microsoft 365 přímo z aplikace Microsoft Teams. Nové pohledy a filtry vám umožní rychle najít relevantní výsledky, což zefektivní vaši práci se soubory. Například pokud hledáte konkrétní obsah, ale nemůžete si vzpomenout na konkrétní chat, kde byl soubor sdílen, nebo na název samotného souboru, tak jednoduše přejděte do aplikace OneDrive a procházejte své soubory. Pomocí filtrů můžete procházet soubory podle osob, typu souboru nebo schůzek a rychle tak najít hledaný soubor.

Filtry a zobrazení:

  • Domů
    Pomocí služby OneDrive můžete najít své poslední soubory a další obsah, například Smyčku, Seznamy, Power BI nebo Tabuli, bez ohledu na to, kde jsou v Microsoft 365 uloženy. 
  • Pro vás
    Tato část v horní části domovské stránky služby OneDrive zobrazuje doporučení souborů s miniaturami a aktualizacemi aktivit souborů na bázi umělé inteligence.
  • Sdílené
    Ve sdíleném zobrazení se zobrazí každý soubor, který s Vámi byl sdílen, bez ohledu na to, zda byl sdílen v chatu, kanálu, schůzce nebo e-mailu. Je to místo, kde najdete všechny soubory, na kterých spolupracujete.
  • Schůzky
    V tomto zobrazení můžete sdílet všechny informace, které jste sdíleli v rámci schůzek. V zobrazení schůzek se zobrazují vaše nadcházející i minulé schůzky v Microsoft Teams spolu se záznamy schůzek a sdílenými soubory. Ať už byly tyto soubory sdíleny v chatu nebo v pozvánce na schůzku, všechny je naleznete zde. 
  • Lidé
    Někdy si nepamatujete název souboru nebo konkrétní chat, kde byl soubor sdílen, ale pamatujete si osobu, která jej sdílela. Při hledání správného souboru je důležitý kontext. Zobrazení lidé uspořádá vaše soubory podle lidí, se kterými spolupracujete.
  • Oblíbené
    Sledování důležitých souborů je nyní jednodušší díky oblíbeným položkám. Jakýkoli soubor můžete označit jako oblíbený a pak k němu přistupovat ze seznamu oblíbených v aplikacích OneDrive, Teams, Průzkumník souborů, Microsoft 365 a dalších. 
  • Koš
    Aniž byste opustili klienta Teams, můžete nyní snadno zobrazit a obnovit dříve smazané soubory.

Další informace o službě OneDrive

Chcete se o službě OneDrive dozvědět více? Stáhněte si stručnou příručku OneDrive, nebo se obraťte na naše Microsoft specialisty, kteří rádi zodpoví Vaše dotazy a podělí se o své zkušenosti.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 29. duben 2024

Akční nabídka pro květen 2024.

František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?