Jak dlouho lze obnovit smazaná data v Microsoft 365?

Jak dlouho lze obnovit smazaná data v Microsoft 365?

Doba držení dat v Microsoft 365 po jejich smazání je důležitým aspektem ochrany informací. Po smazání souborů nebo e-mailů v Microsoft 365 nejsou data okamžitě trvale odstraněna. Administrátoři mají, po určitou dobu, možnost obnovit smazané položky.

Microsoft 365 aplikaceZákladní retence MicrosoftuMaximální retence Microsoftu po odstranění
Exchange Mail, Kalendář, Kontakt a Tasks 30 dnů po měkkém odstranění a 14 dnů po tvrdém odstranění Neomezená po měkkém odstranění a 30 dnů po tvrdém odstranění
SharePoint Oline/OneDrive for Business Položky odstraněné uživatelem jsou přesunuté do "Site recycle Bin" po dobu 30 dnů. Položky odstraněné administrátorem jsou přesunuté do "Site Collection Recycle bin" složky po dobu 30 dnů 93 dnů
Teams Odstraněné Teamsy jsou uchované po dobu 30 dnů 30 dnů

Způsoby odstranění

  1. Měkké odstranění nastává, když se položka přesune do dočasného odpadkového koše (například pomocí kliknutí pravého tlačítka myši a odstranění v Outlooku).
  2. Tvrdé odstranění nastává když se položka úplně odstraní (například pomocí klávesové kombinace SHIFT + Delete na položce v Outlooku).
  3. Když se položka odstraní z odpadkového koše, dojde k jejímu přesunutí do „Site Collection“ odpadkového koše po zbytek 93 dnů.
  4. Microsoft nabízí neomezenou retenci pro Microsoft 365 s E3 nebo E5 plány pro OneDrive.

Přestože se může zdát, že tato forma zálohy Microsoft 365 je dostatečná, pro spoustu společností je potřeba mít data zálohována delší dobu. Pro tyto případy Vám můžeme nabídnou komplexní zálohovací řešení pro celé Microsoft 365.

Sdílet článek:
Autor:
František Fajna

webmaster, obchodní specialista

 fajna.frantisek@eabm.cz
 +420 770 144 211

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.