Docházka v Microsoft Teams (shifts)

Docházka v Microsoft Teams (shifts)

Dnes si představíme funkci Microsoft Teams, kterou moc lidí nezná a ani se moc nerozšířila. Přitom dokáže pro malé i střední firmy efektivně nahradit docházkový systém včetně plánovače směn. Nejen že ušetříte náklady, ale i značně zefektivníte plánování směn.

Docházkový systém

V jednoduchosti je krása a aplikace Směny v Microsoft Teams mohou být jednoduchým docházkovým systémem, ve kterém si zaměstnanci klasicky zapisují příchod, odchod a přestávky. Skvěle toto funguje v mobilním telefonu, kde je vše na jeden klik.

Tímto jednoduchým řešením můžete zcela nahradit papírovou docházku či jiné elektronické řešení.

Pokud máte jednu pobočku, lze nastavit i GPS souřadnice a Microsoft automaticky hlídá, zda si zaměstnance potvrzuje příchod a odchod v práci.

Největším benefitem je export docházky pro účetní. Data se exportují do Excelu a tento export je naprosto detailní. Aby se, ale data již nemusel nějak dál zpracovávat, export obsahuje detailní kontingenční tabulky a vše je hezky a přehledně sečteno a připraveno pro Vaši účetní.

Plánování směn

Pokud Vaše firma potřebuje plánovat směny, je tento systém na to skvěle připraven. Svůj pracovní tým si můžete rozdělit do skupin (pokladní, skladníci, administrativa). Díky tomu budete mít okamžitý přehled nad vykrytím jednotlivých směn a nestane se Vám, že na směně bude chybět např. Pokladní.

Kromě toho můžete v rámci jednotlivých směn, rozdělovat práci do jednotlivých bloků a plánovat tak i pokrytí obědových pauz. Jednotlivé směny můžete jednoduše kopírovat nejen mezi dny, ale i dalšími pracovníky.

Toto řešení má své PRO i pro pracovníky. Ti mohou jednoduše žádat o volno či prohození směny.

Zaujalo Vás toto řešení?

Obraťte se na naše Microsoft specialisty, kteří Vám možnosti Microsoft Teams představí a pomohou nastavit procesy Vám přímo na klíč. Kontaktujte nás na obchod@eabm.cz nebo telefonicky 777 027 509.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.