Sophos – Bezpečnostní řešení pro ochranu Vaši firmy

Sophos – Bezpečnostní řešení pro ochranu Vaši firmy

Sophos je mezinárodní společnost poskytující bezpečnostní řešení pro ochranu firem před škodlivými útoky, malwarem a dalšími hrozbami. S více než 30 lety zkušeností v oblasti bezpečnosti a vynikajícími produkty je Sophos jednou z nejlepších voleb pro zabezpečení Vaší firmy.

Sophos nabízí širokou škálu produktů, včetně antivirových a antimalwarových programů, firewallů, zabezpečení sítě, zabezpečení mobilních zařízení a dalších. Všechny tyto produkty jsou navrženy tak, aby poskytovaly nejvyšší úroveň ochrany pro vaši firmu.

Sophos Firewall

Sophos Firewall je vynikající bezpečnostní řešení pro ochranu sítě před různými druhy hrozeb. Jedná se o nástroj, který kombinuje pokročilé funkce firewallu s technologiemi pro detekci a ochranu proti škodlivému software, spamu a dalším nebezpečím.


Mezi nejvýznamnější funkce Sophos Firewall patří:

  • Firewall
    Sophos Firewall nabízí výkonný firewall, který chrání vaši síť před škodlivými útoky a hrozbami. Firewall je navržen tak, aby blokoval nežádoucí provoz a chránil vaše sítě a aplikace.
  • Intrusion Prevention System (IPS)
    Sophos Firewall obsahuje IPS, který chrání vaši síť před různými druhy útoků, jako jsou například útoky na operační systémy, webové aplikace a síťové protokoly.
  • Advanced Threat Protection (ATP)
    Sophos Firewall obsahuje pokročilé funkce pro detekci a ochranu proti škodlivému software, jako jsou viry, spyware a ransomware. ATP umožňuje detekovat a blokovat tyto hrozby, než se dostanou do vaší sítě.
  • VPN
    Sophos Firewall poskytuje vynikající funkce pro virtuální privátní síť (VPN), které umožňují bezpečné vzdálené připojení k vaší síti. Toto je užitečné pro zaměstnance, kteří pracují na dálku nebo cestují.
  • Web filtering
    Sophos Firewall nabízí funkci pro filtrování webu, která chrání vaše sítě před nevhodným obsahem a zamezuje přístupu k nebezpečným webovým stránkám.
  • Anti-spam
    Sophos Firewall chrání vaši e-mailovou komunikaci před spamem a phishingem, což pomáhá chránit vaše síťové zdroje před útoky.
  • Security heartbeat™ propojuje koncové body Sophos s firewallem a zajišťuje dokonalou ochranu bez kompromisů před pokročilými hrozbami. Zrychluje reakci na bezpečnostní incidenty s možností automatické izolace kompromitovaných systémů.
  • Zero Day Protection je nová technologie s využitím strojového účení (ML) a umělé inteligence (AI). Součástí je i cloudový sandbox pro aktivní kontrolu podezřelých objektů.


Sophos Firewall je tedy vynikající volbou pro firmy, které hledají komplexní řešení pro ochranu svých sítí a aplikací. S výkonným firewallem, IPS, ATP, VPN a dalšími funkcemi Sophos XGS Firewall poskytuje špičkovou ochranu před škodlivými útoky a hrozbami. Model XGS byl vyvinut s důrazem na maximální výkon. Kompletní řada produktů používá architekturu založenou na dvouprocesorových čipech Xstream (vícejádrový procesor x86 společně s procesorem Xstream Flow) a nabízí podporu TLS inspekce, včetně nativní podpory TLS 1.3, která je až 6x rychlejší než jiné modely aktuálně dostupné na trhu. To vše společně umožňuje zásadně akcelerovat celkový výkon a úroveň bezpečnosti, včetně kontroly šifrovaného provozu.

Sophos Endpoint Protection

Sophos Endpoint Protection je bezpečnostní software, který chrání počítače a zařízení proti různým hrozbám, jako jsou viry, spyware, ransomware a další škodlivý software. Endpoint Protection je navržen tak, aby poskytoval vynikající ochranu pro firemní prostředí a zajišťoval bezpečnost počítačů, notebooků, mobilních zařízení a dalších koncových bodů.


Mezi klíčové funkce Sophos Endpoint Protection patří:

  • Antivirus
    Sophos Endpoint Protection obsahuje antivirusový software, který chrání vaše počítače a zařízení před viry, spyware a dalšími hrozbami. Antivirusový software Sophos využívá pokročilé technologie pro detekci a ochranu před škodlivým softwarem.
  • Anti-ransomware
    Sophos Endpoint Protection chrání vaše data před ransomwarem, který může způsobit významné škody a ztráty dat. Anti-ransomware technologie Sophos umožňuje identifikovat a blokovat ransomware útoky, dříve než mohou poškodit vaše data.
  • Firewall
    Sophos Endpoint Protection obsahuje i vlastní firewall, který blokuje nežádoucí přístupy a chrání vaše počítače a zařízení před útoky ze sítě. Firewall Sophos je navržen tak, aby chránil vaše počítače před škodlivým provozem a zajistil bezpečnost vašich dat.
  • Web filtering
    Sophos Endpoint Protection zahrnuje i funkci pro filtrování webu, která blokuje přístup k nebezpečným a nevhodným webovým stránkám. Tato funkce pomáhá chránit vaše počítače a zařízení před malwarem a dalšími hrozbami.
  • Device control
    Sophos Endpoint Protection poskytuje možnost kontroly zařízení, která jsou připojena k vašemu počítači nebo síti. Tato funkce umožňuje definovat pravidla pro připojení konkrétních zařízení (např. USB disky nebo mobilní zařízení) a pomáhá tak zabránit šíření nebezpečného software.


Sophos Endpoint Protection nabízí robustní bezpečnostní řešení pro firemní prostředí, které chrání Vaše počítače a zařízení proti různým hrozbám. S funkcemi jako antivir, anti-ransomware, firewall, web filtering a device control Sophos Endpoint Protection nabízí vysokou úroveň ochrany pro vaše koncové zařízení.

Proč si pořídit bezpečnostní řešení Sophos?

Sophos nabízí řadu bezpečnostních řešení pro firmy, které mají několik hlavních výhod:

  • Zabezpečení vstupu do sítě – odhalte podezřelé činnosti, neznámé aplikace a skryté hrozby. Sophos zachytí a zastaví i dosud neznámé kybernetické útoky.
  • Zabezpečení propojení poboček - Sophos RED jednoduše propojí vaše pobočky a zaměstnance pomocí VPN tunelů s centrální správou v hlavním firewallu.
  • Centralizovaná správa - všechny produkty Sophos pro firmy jsou navrženy tak, aby umožnily centralizovanou správu. To znamená, že všechny bezpečnostní funkce (např. antivir, firewall, web filtering atd.) lze spravovat a konfigurovat z jednoho místa. Toto usnadňuje správu a kontrolu nad bezpečností vaší sítě a zařízení.
  • Ransomware ochrana - Sophos nabízí silnou ochranu před škodlivým softwarem, ransomwarem, phishingem a dalšími hrozbami. Produkty Sophos využívají pokročilé technologie pro detekci a ochranu před škodlivým softwarem, což umožňuje minimalizovat rizika a ochránit vaše firemní data.
  • Flexibilita - Sophos nabízí řešení, která jsou navržena tak, aby vyhovovala různým potřebám a požadavkům firem. Bez ohledu na to, zda potřebujete ochranu pro koncové body, síť nebo cloudové prostředí, Sophos má řešení, které vám pomohou zajistit bezpečnost vašich firemních dat.
  • Snadná integrace - Sophos řešení lze snadno integrovat s dalšími bezpečnostními nástroji, jako jsou firewally a antivirové programy. To umožňuje poskytnout komplexní bezpečnostní řešení, které je schopno chránit vaše firemní prostředí jako celek.
  • Škálovatelnost - Sophos řešení jsou navržena tak, aby umožňovala snadnou škálovatelnost. To znamená, že Sophos řešení mohou být použita pro malé, střední a velké podniky, a mohou být snadno přizpůsobena růstu vaší firmy.


Sophos je dobrou volbou pro firmy, které hledají komplexní bezpečnostní řešení pro své potřeby. S mnohaletou zkušeností a širokou škálou produktů Sophos poskytuje ochranu proti škodlivým útokům a hrozbám, které mohou poškodit vaši firmu. Celé řešení přináší propracovanou bezpečnostní strategii s jednoduchou a efektivní správou. Produkty SOPHOS se používají ve 150 zemích světa a 100 000 firmách včetně korporací, jako jsou Pixar, Xerox či Ford.

Naše společnost je GOLD partnerem společnosti Sophos, díky čehož jsme součástí špičkové společnosti pro zabezpečení IT infrastruktury. Celé řešení dokonale známe díky mnoha instalacím a odborných certifikačních školení.

Nepodceňujte bezpečnost!

Chcete-li se dozvědět o hrozbách pro Vaší firmu a možnosti zabezpečení, neváhejte se na nás obrátit na info@eabm.cz nebo telefonicky na 777 027 509.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.