Nový web KON-I-NOOR

Nový web KON-I-NOOR

Když si nás, pro realizaci nových internetových stránek, vybrala společnost KOH-I-NOOR a.s. s více jak 100letou historií, cítili jsme vysokou odpovědnost za výsledné řešení. Podívejte se, jak jsme se této výzvy zhostili.

Wireframe byl základ

Před zahájením projektu byly vyspecifikovány veškeré požadavky na web včetně cílů a byl navržen detailní wireframe. V rámci wireframu se navrhla struktura webu, rozvržení všech prvků, a především detaily produktů s jejich prezentací.

Grafický návrh

Grafický návrh webu byl postaven zejména na fotografiích. Díky tomu, že společnost KOH-I-NOOR disponuje vlastním fotografem, dokázali připravit pro web hezké vizuální prvky, díky čemuž se design stal mnohem zajímavějším a poutavějším.

Problematika produktových dat

Detail produktů byl navržen tak, že bude obsahovat detailní informace včetně všech vyráběných variant. Na základě těchto dat bude možné i vytvořit poptávku. Zde jsme při realizaci projektu, ale narazili na problém spočívající v absenci některých dat produktů. K tomu ještě společnost KOH-I-NOOR plánuje změnu informačního systému ve kterém již bude s těmito daty pracovat. Koncepčně bylo tedy rozhodnuto, že tyto detaily produktů nebudou v tuto chvíli řešeny a počká se na nový informační systém tak ať se nemusí data spravovat na dvou místech. Po nasazení nového IS bodu stránky na něj napojeny pro data produktů.

Sekce produkty byla vizuálně i obsahově upravena tak, aby byl web nadále obsahově i vizuálně poutavý. Věříme, že se nám to společně povedlo.

Desítky souborů ke stažení

Hlavní části webu jsou produktové listy ke stažení. Celkově se jedná o více jak 90 PDF souborů o celkové velikosti 100 MB. Tyto soubory byly dopředu optimalizovány, aby byly vhodné i pro stahování v mobilu. Bez této optimalizace by celková velikost přesahovala 2 GB.

Moderní formáty a rychlost webu

Pro nové stránky společnosti KOH-I-NOOR jsme se rozhodli použít moderní řešení obrázků ve formátů WEBP a SVG. Díky tomu jsme snížili velikost celého webu o více jak 70 % a dosáhli vysokého hodnocení v testu rychlosti webu.

Závěr

Vytvořit web pro společnost KOH-I-NOOR bylo pro nás ctí a těšíme se na další rozvoj webu, který bude spojen s propojením na informační systém a dodání podrobných informací k produktům.

 

kin full

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 29. duben 2024

Akční nabídka pro květen 2024.

František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?