Časové razítko aneb nezpochybnitelný dokument

Časové razítko aneb nezpochybnitelný dokument

Časové razítko je služba poskytovaná certifikační autoritou, která umožňuje prokázat čas vytvoření dokumentu.

Elektronické časové razítko potvrzuje existenci elektronického dokumentu/souboru v konkrétním čase. Připojuje se k těmto dokumentům jako důkaz, že v daném čase a v dané podobě existovaly. Spojení nezpochybnitelného časového údaje a konkrétních dat je nepostradatelné zejména pro účely jejich zpětného ověření. Časové razítko lze připojit též k elektronickému podpisu.

Časové razítko je vhodné použít u elektronických dokumentů, kde je nutné prokázat čas jejich vzniku, jako jsou například účetní doklady. Časové razítko rovněž prodlužuje platnost dokumentu do doby po konci platnosti použitého elektronického podpisu, a to bez ohledu na to, zda tato situace nastane jako následek expirace nebe revokace certifikátu elektronického podpisu.

Použití časového razítka je možností, jak zajistit dlouhodobě (i po zneplatnění nebo expiraci podpisu) možnost autorizované konverze z elektronické do písemné formy.

Časová razítka I.CA je možné použít buď jako standardní časová razítka, nebo jako službu Archivních časových razítek, případně službu ArchiveTime TSA.

Časová razítka jsou plně funkční a otestována v mnoha aplikacích a informačních systémech, např. I.CA Secom, Adobe Acrobat, Adobe LiveCycle, Adobe Pro, DigiSeal Office, PDF-Xchange, JSignPDF, podepsatPdf (TOPSPIN), LongTermValidator, informační systém datových schránek (ISDS), systémy elektronického bankovnictví, spisové služby, e-fakturace, e-podatelny, důvěryhodná úložiště (archívy), bankovní řešení, IS v oblasti justice a advokacie atd.

Elektronická časová razítka (TSA)cena bez DPHcena s DPH
Balíček časových razítek TSA 100 384.30 465
Balíček časových razítek TSA 300 652.89 790
     
Archivní elektronická časová razítka (ATSA)  
Balíček časových razítek ATSA 100 767.77 929
Balíček časových razítek ATSA 300 1304.96 1579

 

Výše uvedené ceny jsou v českých korunách. Doba platnosti balíčku časových razítek je 3 roky, po tuto dobu je možné předplacená časová razítka čerpat.

Službu si můžete objednat

E-mailem na helpdesk@eabm.cz, telefonicky na 558 644 011 nebo osobněna na adrese eABM s.r.o., Dvořákova 730 ve Frýdku-Místku.

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.