Jak na neplatný podpis v PDF (Adobe Acrobat)

Jak na neplatný podpis v PDF (Adobe Acrobat)

Poměrně často řešíme u uživatelů hlášení v PDF dokumentu o neplatnosti elektronického podpisu. Ve skutečnosti se však jedná o chybu, kterou lze snadno vyřešit.

Bohužel Adobe Acrobat nemusí důvěřovat českým certifikačním autoritám jako je ICA nebo PostSignum. Stačí tak pomocí našeho jednoduchého návodu manuálně potvrdit důvěryhodnost certifikátu.

 

Nastavení důvěryhodnosti osobního certifikátu

 

1. klikněte na podpis

Klepnutím na podpis v dokumentu PDF se zobrazí "Stav ověření podpisu" se základními informacemi.

signature 1

Pro detail zvolíme volbu "Vlastnosti podpisu....

signature 2

 

2. Vlastnosti podpisu

Zobrazí se detail podpisu. Pro nastavení důvěryhodnosti certifikátu pokračujte volbou tlačítka "Zobrazit certifikát autora podpisu...".

signature 3

 

3. Výběr a zobrazení certifikátu

Zvolte záložku "Důvěryhodnost" a zde tlačítko "Přidat k důvěryhodným certifikátům...".

signature 4

 

4. Dokončení důvěry v certifikát

zobrazí se Vám podrobnosti certifikátu, kde zatrhnete volbu „Použít tento certifikát jako důvěryhodný kořen“ a také volbu „Certifikované dokumenty“. Potvrďte tlačítkem OK a důvěryhodnost certifikátu máte nastavenou.

signature 5

 

5. Podpis je PLATNÝ

Po nastavení důvěryhodnosti klikněte na podpis a dejte volbu "Ověřit podpis". Adobe Acrobat označí již podpis zelenou ikonkou a označí podpis jako platný.

 

Jsme certifikační autoritou

Naše společnost je certifikační autoritou ICA a poskytujeme komplexní služby. Rádi Vám elektronické podpisy na klíč zařídíme pro digitalizaci Vaší společnosti. Komplexní služba s I.CA certifikáty.

Pro větší společnosti nabízíme i vlastní certifikační autoritu.

Pro další informace kontaktujte naše obchodní oddělení obchod@eabm.cz

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.