Novinky v Microsoft Teams [únor 2023]

Novinky v Microsoft Teams [únor 2023]

Microsoft se v únoru věnoval primárně vylepšení Microsoft Teams Premium, do kterého přidal spoustu nových funkcí. Nezapomněl samozřejmě i na klasickou verzi Microsoft Teams. Podívejte se na novinky, které si pro nás Microsoft připravil.

 

Šablona schůzky virtuálních týmů v kalendáři Teams pro externí schůzky

Plánovači mohou přímo z kalendáře Teams vytvořit externí schůzku pomocí šablony schůzky Virtual Appointments Teams. Šablona má známé vlastnosti základní schůzky Teams, ale je vybavena vlastními poli, která jsou přizpůsobena pro personalizované externí schůzky mezi podniky a zákazníky (B2C). Zaměstnanci tak získají bezproblémovou zkušenost se schůzkami, aniž by museli nastavovat, učit se nebo spravovat nové nástroje. Šablona také stanovuje rutinní průběh plánování, ale s cennými funkcemi B2C, jako je pozvánka na schůzku na míru pro externí hosty, možnost připojit se na libovolném zařízení, aniž by bylo nutné nejprve instalovat aplikaci Teams, a vstupní hala před schůzkou, do které mohou hosté vstoupit před jejím zahájením. Bezproblémovou externí schůzku vytvoříte tak, že přejdete do kalendáře Teams, vyberete rozbalovací nabídku vedle tlačítka "Nová schůzka" a zvolíte možnost "Virtuální schůzka".

Virtual Appointments Teams meeting template in Teams Calendar for external meetings

 

Multitasking s režimem Picture in Picture na iPhonu/iPadu

V novém režimu obraz v obraze pro iOS můžete okno schůzky Teams upravit prsty do různých velikostí a umístit jej na zvolené místo na obrazovce. Tato možnost se automaticky zpřístupní, když během schůzky přejdete mimo aplikaci Teams. To usnadňuje používání jiných aplikací ve stejnou dobu a umožňuje multitasking na mobilním zařízení se systémem iOS během schůzky.

Podpora zařízení se systémem Android na portálu Teams Rooms Pro Management

Portál Teams Rooms Pro Management nyní registruje, monitoruje a hlásí zařízení se systémem Android. S portálem Teams Rooms Pro získáte systém správy zařízení pro více operačních systémů a značek s platformou poháněnou umělou inteligencí, která umožňuje proaktivní správu pro snadný přístup k přehledům a zprávám, správu inventáře a přehledy o používání zařízení Teams Rooms se systémem Android i Windows.

Díky nové podpoře zařízení se systémem Android můžete snadno spravovat zařízení se systémem Windows i Android z portálu pro správu Teams Rooms Pro. Zařízení se systémem Android, včetně dotykových konzolí, jsou nyní viditelná se základními signály monitorování stavu. Některé z dostupných akcí zahrnují vzdálený restart¹ a shromažďování kompletní historie protokolů pro snadnější řešení problémů. Viditelná nastavení zařízení² zahrnují ID zařízení, značku, model, sériové číslo, IP adresu, verzi aplikace Microsoft Teams Rooms, verzi firmwaru, verze agentů a verze aplikace Company Portal.

Support for Android devices in the Teams Rooms Pro Management portal

 

Spuštění chatu Teams s distribučními skupinami, skupinami zabezpečení s podporou pošty a skupinami Microsoft 365

Organizace používají distribuční skupiny, skupiny Microsoft 365 nebo skupiny zabezpečení ke spolupráci, komunikaci a sdílení organizačních znalostí a pracovních postupů v širokém měřítku. Nyní je možné tyto skupiny okamžitě oslovit prostřednictvím chatu Teams. Uživatelé služby Teams budou moci vyhledávat, vybrat skupinu a začít chatovat s jejími členy. Správci mohou tuto možnost chatu se skupinami vypnout v centru pro správu aplikace Teams.

Teams chat with distribution Groups

 

Plánování zasílání návrhů s Viva Insights

Udržení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem často vyžaduje vytvoření zdravých pracovních návyků. Pokud potřebujete odeslat zprávu v chatu kolegovi, jehož pracovní doba se liší od vaší, jakmile začnete psát zprávu do pole pro sestavení chatu, automaticky se vám zobrazí naplánované návrhy odeslání pomocí nástroje Viva Insights. Jediným kliknutím můžete odeslat zprávu chatu s jistotou, že bude doručena na začátku pracovní doby vašeho kolegy.

Schedule send suggestions with Viva Insights

 

Zmínit všechny v chatu

Podobně jako lze při použití funkce @ zmínit jednotlivce v chatu mají nyní uživatelé novou možnost upozornit všechny ve skupinovém chatu jedinou zprávou. Když uživatel zadá @ everyone, obdrží oznámení všichni účastníci chatu najednou, čímž odpadá nutnost uvádět jméno @ každé osoby zvlášť.

Mention everyone in chat

 

Upozornění na zmeškaný hovor v kanálu aktivit

Nyní máte možnost zavolat zpět na zmeškaný hovor přímo z kanálu aktivit v týmech jednoduchým kliknutím na tlačítko "volat". Jedním kliknutím tak rychle zahájíte hovor.

Missed call notification in activity feed

 

 

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.