Novinky v Microsoft Teams [prosinec 2022]

Novinky v Microsoft Teams [prosinec 2022]

Microsoft neustále inovuje Microsoft Teams a přidává nové funkce, aby co nejvíce usnadnil spolupráci v týmu. Podívejte se, co společnost Microsoft v prosinci přidala.

 

Odstranění chatů

Uspořádejte a snadno odstraňte konverzace v chatu, které již nepotřebujete, aniž by to mělo vliv na ostatní účastníky.

Delete Chat

 

Rozšířené reakce

Vyjádřete zpětnou vazbu kreativněji díky více než 800 emotikonům v Microsoft Teams. Sdělujte reakce, abyste oslavili, vyjádřili svůj souhlas nebo zdůraznili splnění úkolů.

Expanded reactions 

 

Přidávání lidí do skupinového chatu pomocí @mention

Přidejte nové účastníky do chatu pomocí @mention, čímž se zbavíte nutnosti přecházet do dialogu pro přidávání. Při přidávání nových účastníků můžete ovlivnit, jak velká část historie chatu se má sdílet.

Add people to group chat 

 

Doporučené osoby při vytváření nové zprávy

Ušetřete čas při hledání správných zúčastněných stran. Pomocí umělé inteligence vám chat Microsoft Teams pomůže se zahájením nové konverzace tím, že vám doporučí kolegy na základě vaší předchozí spolupráce.

Recommended people when creating a new message 

 

Microsoft Teams Rooms v systému Android - nové možnosti dotykové komunikace a spolupráce

Nově vydaná aktualizace 3 aplikace Microsoft Teams Rooms pro Android (verze aplikace: 1449/1.0.96.2022120503) obsahuje několik vylepšení, které zlepšují zážitek ze schůzek a spolupráce na dotykových zařízeních.


Přistupte a používejte Microsoft Whiteboard

S aplikací Microsoft Teams Rooms na displejích se systémem Android lze kdykoli zahájit sezení na tabuli z domovské obrazovky podporovaného displeje a to i mimo formální schůzku. Jedním dotykem lze spustit relaci Microsoft Whiteboard umožňující okamžitou spolupráci.

walk up whiteboard

 

Přenesení tabule Microsoft Whiteboard na schůzku ad hoc

Klepnutím na "Zahájit schůzku" na obrazovce místní tabule Whiteboard můžete plynule přejít z místní spolupráce do online prostoru pro společnou tvorbu. "Zahájit schůzku" rychle spustí ad hoc schůzku a automaticky představí již spuštěnou tabuli Whiteboard na domovské obrazovce na scéně schůzky. Jednoduše přidejte vzdálené účastníky schůzky a přispívejte na stejné tabuli v reálném čase. Namísto nutnosti volit mezi zobrazením galerie nebo sdílené tabule lze nyní vzdálené účastníky vidět vedle sebe s tabulí Microsoft Whiteboard pomocí rozložení Obsah + Galerie, což umožňuje snadnější a efektivnější spolupráci.

Bring whiteboard to ad hoc meeting 

 

Přepracovaná nabídka sdílení a podpora Microsoft Whiteboard pro účty zdrojů

Sdílení obsahu na schůzce je nyní přístupnější díky přepracované nabídce sdílení. Když na ovládacím panelu schůzky klepnete na "Sdílet", najdete na jednom místě všechny možnosti obsahu, který lze sdílet, včetně Microsoft Whiteboard. Toto sdílení tabule Whiteboard v rámci schůzky je nyní podporováno na účtech zdrojů.

 

Chatovací bubliny během schůzek

Aplikace Microsoft Teams Rooms na Androidu může nyní zobrazovat chaty odeslané během schůzky Microsoft Teams na displeji v přední části místnosti. Zprávy v chatu se zobrazují jako chatovací bubliny nad aktuálním zobrazením, což umožňuje účastníkům v místnosti zapojit se do konverzace probíhající v chatu.

Chat bubbles during meetings 

 

Hardwarová integrace snímače přítomnosti

S podporovaným hardwarovým snímačem obsazenosti se na panelu Microsoft Teams zobrazí oznamovací banner, pokud je místnost obsazena.

Hardware occupancy sensor integration 

 

Schvalování PDF dokumentů

Tvůrci schválení mohou uložit vyplněnou žádost o schválení do souboru PDF a mají možnost ji vytisknout. Tato funkce umožňuje zákazníkům snadno přenést doklad o schválení ve formátu PDF do jiného systému nebo jej uložit jako soubor.

 

Adobe Acrobat zefektivňuje práci s PDF v aplikaci Teams

V návaznosti na dynamiku aplikací pro spolupráci v týmech Adobe vydala novou integraci aplikace Adobe Acrobat do týmu Microsoft Teams. Adobe Acrobat lze nyní nastavit jako výchozí aplikaci PDF v Teams. To usnadňuje sdílení a prohlížení souborů PDF, spolupráci s komentáři a poznámkami, snadný přístup k souborům PDF uloženým v Microsoft SharePoint a Microsoft OneDrive a další.

Manage PDFs in Microsoft Teams with Adobe Acrobat

 

 

Zdroj a kompletní seznam novinek:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-december-2022/ba-p/3705731

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 29. duben 2024

Akční nabídka pro květen 2024.

František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?