Mějte vše pod kontrolou s Microsoft Outlook

Mějte vše pod kontrolou s Microsoft Outlook

Ať už pracujete plně vzdáleně, kombinovaně vzdáleně a osobně, nebo chodíte většinu času do kanceláře - hybridní práce je součástí našeho každodenního života. Microsoft Outlook se snaží tento styl práce zjednodušit a hlavně zefektivnit.

Podle průzkumu Work Trend Index společnosti Microsoft více než polovina zaměstnanců zvažuje v příštím roce přechod na hybridní nebo vzdálenou práci. To znamená, že zaměstnanci i zaměstnavatelé musí mít k dispozici správnou sadu nástrojů, aby zůstali produktivní, mohli spolupracovat napříč časovými pásmy, vyvažovat svou práci a pohodu podle svých představ a zároveň měli vše pod kontrolou.

Microsoft Outlook je klíčovým nástrojem pro správu času, schůzek a je hlavním nástrojem pro spolupráci, který sdružuje více nástrojů produktivity Microsoft 365.

Podívejme se, jak může Outlook usnadnit hybridní práci.

Reakce

Reakce umožňují velmi snadno vyjádřit pochvalu, dát někomu najevo, že se vám jeho práce líbila, nebo fungují jako potvrzení zprávy. Reakce vidí každý, takže se lidé cítí více viděni a oceněni - a přitom nezahlcují schránky ostatních lidí "+1" z odpovědí všem.

Tyto reakce budou viditelné pro odesílatele e-mailu a také pro všechny ostatní osoby, které jej obdržely.

 

Editor Microsoft navrhuje osoby a soubory pomocí @mentions

Microsoft Editor využívá funkci Context IQ v aplikaci ve webové verzi Microsoft Outlook a inteligentně vás spojuje s relevantními lidmi a soubory na základě kontextu e-mailu.

Místo toho, abyste museli hledat osoby nebo soubory prohrabáváním obsahu, přepínáním mezi aplikacemi na ploše nebo hledáním správného souboru, který chcete připojit, stačí začít psát "@" a Editor s využitím funkce Context IQ zobrazí relevantní osoby a soubory na základě kontextu toho, co jste napsali.

 

Shrnutí schůzky

Vzhledem k velkému množství konkurenčních priorit a nárůstu počtu schůzek, kterých se účastníme, chce aplikace Outlook pomoci uživatelům být produktivnější a snížit únavu ze schůzek tím, že jim usnadní přístup k informacím a výsledkům schůzek.

Za tímto účelem Microsoft Outlook přináší do kalendáře rekapitulaci schůzek, což je multifunkční a multiproduktové prostředí, které uživatelům pomáhá vytěžit ze schůzek v týmu Microsoft Teams maximum. Rekapitulace schůzek v Microsoft Outlook mají za cíl umožnit snadný přístup k informacím o schůzce včetně souborů, přepisu a záznamu jednoduše z události kalendáře v aplikaci Outlook.

 

Mějte vše pod kontrolou

S nástupem hybridních pracovišť a flexibilní pracovní doby je stále více potřeba podporovat lepší rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem a respektovat pracovní dobu kolegy při spolupráci napříč časovými pásmy a geografickými oblastmi.

 

Pomocí funkce Schedule send můžete napsat zprávu, kdy se vám to hodí, a nechat ji doručit v pracovní době, kterou preferuje váš kolega - s tím vám pomůže i Viva Insights.

Naplánované e-maily se budou zobrazovat ve složce Koncepty s předponou [Naplánováno] až do naplánovaného času odeslání, kdy budou automaticky odeslány.

Uživatelé mohou naplánované zprávy upravit nebo odstranit před plánovaným časem odeslání.

 

Outlook + Microsoft Teams

Chat Teams v aplikaci Outlook

Společnost Microsoft integrujeme další pracovní úlohy v rámci Microsoft 365 a přináší možnost rychle odpovědět nebo zahájit chat Teams z aplikace Outlook.

Chat Teams v doručené poště

Teams chat v doručené poště přináší rychlost instant messagingu do doručené pošty, což vám umožní zůstat v obraze při naléhavých konverzacích, zahájit chat nebo rychle odpovědět na otázku - to vše bez opuštění aplikace Outlook.

 

Chat Teams v rámci schůzek

Většina z nás už někdy přišla na schůzku o něco později a víme, že někdy je potřeba poslat rychlou zprávu předtím, než se připojíte ke schůzce, abyste dali vědět, že máte pár minut zpoždění. Díky chatu v schůzkách můžete nyní chatovat s účastníky schůzky přímo z kalendáře aplikace Outlook. Stačí najít událost schůzky, kliknout na ni a poté kliknout na "Chat" a můžete začít odesílat a přijímat zprávy od účastníků. 

 

Vyhledávání v aplikaci Outlook zobrazuje chaty v týmech

V aplikacích Outlook a Teams komunikujeme, sdílíme informace a sledovat, kde jsme tyto konverzace nebo sdílené soubory vedli, je v dnešní hybridní pracovní kultuře, kdy se informace sdílejí rovnoměrně prostřednictvím e-mailu a rychlých zpráv, stále složitější.

Už si nemusíte pamatovat, kde proběhla vaše komunikace. Nyní máte jedno místo pro vyhledávání napříč oběma komunikačními kanály.

 

Kdy můžete začít novinky používat?

Všechny tyto funkce se začnou zákazníkům zavádět v cílené verzi před koncem roku. Správci Microsoft 365 obdrží sdělení Centra zpráv s přesnějšími daty, kdy se funkce dostanou do jejich organizací.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.