Novinky v Microsoft Teams [září 2022]

Novinky v Microsoft Teams [září 2022]

Microsoft Teams za poslední měsíce přinesl spoustu nových funkcí. V dnešním článku přinášíme nejen ty nejzajímavější, ale především ty, které byste mohli využít.

Zlepšení výkonu na počítačích Mac

Aplikace Teams je nyní optimalizována pro počítače Mac. To znamená výrazné zvýšení výkonu, které zajišťuje efektivní využití zdrojů zařízení a optimalizované prostředí aplikace Teams i při používání více monitorů s vysokým rozlišením během hovorů nebo schůzek.

 

Cameo v aplikaci PowerPoint Live

Cameo je nové prostředí aplikace Microsoft PowerPoint, které do prezentace plynule integruje zdroj z kamery Microsoft Teams a umožňuje vám jej přizpůsobit (kde a jak se má zobrazovat na snímcích). Když je čas prezentovat, použijte aplikaci PowerPoint Live v aplikaci Teams pro pohlcující vzdálenou prezentaci.

 

Společné anotace na schůzkách Teams

Funkce kolaborativních poznámek při poradách v Microsoft Teams, pomocí Microsoft Whiteboard, umožňuje všem účastníkům porady rychle přidávat poznámky k čemukolvi, co je na sdílené obrazovce. Během sdílení celé obrazovky v rámci schůzky vyberte možnost Spustit anotaci. Všichni účastníci schůzky mohou ihned začít vytvářet poznámky. Můžete přidávat poznámky, tvary, text a reakce. Je to nový výkonný způsob spolupráce v reálném čase.

Anotace

Režimu Společně pro všechny účastníky schůzky

Díky režimu Together se účastníci virtuálních schůzek mohou cítí, jako by byli společně v jedné místnosti. Nyní mohou organizátoři schůzek a přednášející zvolit režim Together pro všechny účastníky schůzky.

together mode pinning a

 

Vylepšené notifikace během schůzek

Oznámení během schůzky jsou zjednodušená a aktualizována tak, aby méně rušila. Oznámení se nově zobrazují v horní části uprostřed scény schůzky a bubliny s oznámeními se při objevení nových oznámení skládají na sebe. Tím se zamezí překrývání oznámení a získáte čistší vizuální zážitek. Kromě toho můžete také opakovaná oznámení, stejně jako bubliny chatu, odložit.

Usability improvements to in meeting notifications

 

Opuštění schůzky na všech mých zařízeních

Když se připojíte ke schůzce Microsoft Teams pomocí více zařízení, obvykle chcete schůzku opustit ze všech zařízení najednou. Nyní můžete schůzku opustit ze všech svých zařízení najednou jen jedním kliknutím.

 

Rozmazání pozadí a efekty pro Citrix a VMWare

Efekty rozostření pozadí jsou nyní k dispozici pro infrastrukturu virtuálních počítačů (VDI) v systémech Citrix a VMWare. Použitím efektů rozostření pozadí můžete schůzky více personalizovat a vyhnout se neočekávanému rozptylování. Vyberte jeden z dostupných obrázků pozadí nebo zvolte rozmazání pozadí.

Background blur and effects for Citrix and VMWare

 

Režim jednoho zobrazení

Na displejích užších než 21:9 bude výchozí počet panelů v přední části místnosti jeden. Výchozí výška galerie se zmenší, aby se maximalizovala velikost obsahu. Pravý panel bude ve výchozím nastavení otevřen pro chat.

U displejů s poměrem stran 21:9 nebo širším zůstane výchozí počet panelů dva jako dosud. Výchozí výška galerie se nyní oproti dřívějšku sníží, aby se maximalizovala velikost obsahu.

Single display mode

Single display mode 2

Režim duálního zobrazení

Výchozí počet panelů na duálních displejích v přední části místnosti zůstává na hodnotě dvou. Výchozí výška galerie se nyní oproti dřívějšku zmenší, aby se maximalizovala velikost obsahu.

Duel Display

 

Zjednodušený výběr sdílení

Panel sdílení má nyní jednodušší uživatelské rozhraní, které zlepšuje jeho použitelnost.

 

Výběr preferovaného umístění pro stahování souborů

Nyní si můžete vybrat výchozí umístění pro stahování souborů. Nastavení se bude týkat pouze souborů stažených v desktopovém klientu Microsoft Teams. Microsoft Teams na webu bude i nadále respektovat nastavení ve vašem prohlížeči.

Choose preferred download location for files

 

Inteligentní překlad zpráv chatu v aplikaci Teams pro iOS a Android

Když v aplikaci Microsoft Teams obdržíte zprávu, která není ve vašem preferovaném jazyce, aplikace Microsoft Teams se zeptá, zda má být text přeložen. Pokud je například vaším preferovaným jazykem angličtina a obdržíte zprávu ve francouzštině, Microsoft Teams tak zjistí jazykový překlad. Překlad nahradí původní zprávu, vedle které je zobrazena ikona překladače.

Intelligent chat message translation in Teams for iOS and Android

 

Připojení rodičů

Pomocí funkce Parent Connection mohou pedagogové jediným kliknutím zahájit chat v Microsoft Teams se zákonnými zástupci studentů (informace poskytuje služba School Data Sync).

 

Domovská stránka třídních týmů Teams for Education

Díky Domovské stránce mají pedagogové a studenti k dispozici centralizované a přizpůsobitelné místo pro oznámení, zdroje, nadcházející úkoly, soubory třídy a schůzky pro svou konkrétní třídu.

Zdroj a kompletní seznam novinek:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-august-and-september-2022/ba-p/3641307

 

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.