Technologie NVIDIA G-Sync

Technologie NVIDIA G-Sync

Patříte mezi hráče, kteří si chtějí vychutnat hraní v každém detailu? V dnešním článku se podíváme na technologii G-Sync, díky které se zbavíte screen tearingu.

Screen tearing.
Screen tearing je anglické označení pro zcela běžné “trhání obrazu”, se kterým jste se již určitě někdy setkali, a které vám zkazilo zážitek z hraní počítačových her.

 

Technologie G-Sync

Technologii G-Sync uvedla společnost NVIDIA na trh již v roce 2013 a vyžaduje nejen grafickou kartu podporující tuto technologii, ale také monitor se speciální hardwarovou výbavou. Tato technologie zajišťuje synchronizaci obnovovací frekvence monitoru (Hz) se snímkovací frekvencí grafické karty, díky tomu poskytuje hráčům neuvěřitelně plynulý obsah bez trhání se skvělou odezvou.

Díky této technologii získají hráči výhodu oproti svým herním soupeřům.

Výhody:

  • plynulejší obraz
  • lepší odezva
  • žádné trhání obrazovky

Nevýhody:

  • vyšší cena za pořízení monitoru s technologií G-Sync
  • nutnost vlastnit grafickou kartu podporující G-Sync

Verze G-Sync

Technologie G-Sync existuje ve 3 verzích:

  • G-Sync Compatible:
    jedná se o úplně základní verzi, která nepoužívá procesory NVIDIA. Výrobce ji alespoň otestoval tak, že poskytne variabilní obnovovací frekvenci (VRR) bez trhání obrazovky.
  • G-Sync:
    nejpoužívanější verze stavěná na procesorech NVIDIA G-Sync. Plně poskytuje variabilní obnovovací frekvence (VRR) a variabilní zrychlení (overdrive), takže budete mít čistý obraz bez trhání a dokonalý herní zážitek.
  • G-Sync Ultimate:
    nejlepší verze stavěná na špičkových procesorech NVIDIA G-Sync. Nabízí realistické HDR, vynikající kontrast, filmové barvy a velmi nízkou latenci při hraní.

Jak to vlastně funguje?

Jde o součinnost monitoru a grafické karty, tzn. že bude monitor a grafický procesor vzájemně komunikovat tak, aby se obnovovací frekvence monitoru (Hz) vždy shodovala se snímkovou frekvencí grafické karty (FPS – snímky za sekundu), tudíž dojde k eliminaci vstupního zpoždění a trhání obrazovky, viz. obrázek níže.

 nvidia g sync

Obraťte se na specialisty

Nevíte si rady s výběrem grafické karty a monitoru tak, aby Vám vaše hry fungovaly co nejplynuleji? Neváhejte kontaktovat naše obchodní oddělení, kde Vám rádi pomůžeme ...

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.