Vstupenkový systém e-listky.cz pro Muzeum hlavního města Prahy

Vstupenkový systém e-listky.cz pro Muzeum hlavního města Prahy

Pro Muzeum hlavního města Prahy jsme nachystali nový vstupenkový systém, který zajišťuje prodej vstupů do všech objektů této organizace.

Vstupenkový systém e-listky.cz

Výkonný univerzální vstupenkový pokladní systém vhodný pro kina, divadla, muzea, hrady, zámky, provozovatele sportovišť a pořadatelé kulturních nebo sportovních akcí. Aplikaci e-lístky je možné přizpůsobit potřebám zákazníka. Je vhodný pro malé i velké organizace, které potřebují systém pro prodej vstupenek a merch produktů.

    Více o systému e-listky.cz se dozvíte na samostatných www stránkách e-listky.cz

E-listky.cz v Muzeu hlavního města Prahy

Muzeum hlavního města Prahy si v roce 2020 vybralo náš vstupenkový systém e-listky.cz, aby zajišťoval kompletní prodej vstupů a produktů na jednotlivých objektech. Jelikož muzeum provádí v několika objektech termínové vstupy, které lze objednat až 90 dní dopředu, nachází se v systému najednou více jak 400 různých vstupenek.

    Při tolika unikátních vstupech se ukázalo, že je systém dobře navržen, a dokáže si s tolika vstupy zcela bez problémů poradit.

Výhodou nového vstupenkového systému je, že nyní budou moci prodejci na jednom místě prodat vstupy do všech objektů najednou. A mohou tak i návštěvníka motivovat k návštěvě dalších objektů.

Která místa v Praze můžete navštívit?

  • Dům U Zlatého prstenu
    Dům U Zlatého prstenu je jedinečná goticko-renesanční stavba, v sousedství Týnského chrámu, se zachovanými fragmenty pozdně gotických nástěnných maleb. Nejstarší záznamy o domě pocházejí ze 14. století.
  • Podskalská celnice na Výtoni
    Budova bývalé celnice na Výtoni, čp. 412 na dnešním Rašínově nábřeží je, vedle raně barokního původně farního kostelíka sv. Kosmy a Damiána, posledním zachovaným zbytkem starobylé rybářské osady Podskalí.
  • Studijní a dokumentační centrum Norbertov
    Hlavním cílem Studijního a dokumentačního centra Norbertov je odborné uložení, zpracování a zpřístupnění veřejnosti archivních fondů, sbírek a dalších materiálů přímo souvisejících s expozicemi Müllerovy a Rothmayerovy vily.
  • Müllerova vila
    Vila, kterou si v letech 1928–1930 nechal postavit významný stavební podnikatel dr. Ing. František Müller, patří ke skvostům světové moderní architektury. Autorem projektu byl světoznámý architekt a teoretik Adolf Loos ve spolupráci s Karlem Lhotou. Adolf Loos zde vytvořil své vrcholné dílo, ve kterém se mu podařilo realizovat prostorový plán – tzv. Raumplan.
  • Rothmayerova vila
    Rodinný dům nechal postavit v letech 1929–1930 pro svou rodinu architekt Otto Rothmayer. Vila dnes patří k důležitým památkám české meziválečné architektury a díky zachovalosti domu, interiérů i zahrady je současně unikátním svědectvím o pracovním prostředí, intelektuálním zázemí a životním stylu rodiny Rothmayerových.
  • Zámecký areál Ctěnice
    Jedinečný zámecký a hospodářský areál, který má středověký původ a jádro, byl postupně podle požadavků doby upravován do renesanční a později i do barokní podoby. Původní tvrz byla založena na výběžku ostrohu, okolo ní obíhal hradební vodní příkop a tvrz chránila mohutná vstupní věž. Základní dispozice objektu pochází z pozdně gotické přestavby.

Systém e-listky.cz byl během implementace rozšířen o další nové funkce, které budeme postupně představovat. Jedná se např. o automatický tisk, zákaznický displej, plnohodnotné exporty do excelu, plně konfigurovatelné tiskové sestavy pokladních dokladů, automatické slevy a spoustu dalších obecných vylepšení systému, především týkající se ergonomiky.

Kromě toho jsme připravili několik úprav specifických pro Muzeum hlavního města Prahy. Jedná se o:

  1. Propojení s účetním systémem Gordic
    Delší dobu jsme řešili automatické odesílání dat do systému Gordic, kde je následně ekonomické oddělení dále zpracovává. Díky tomuto propojení ušetří ekonomické oddělení nemalé množství času.
  2. Propojení s www stránkami
    Nový vstupenkový systém se na objektech v tzv. offline provozu spustil již před nějakou dobou, ale online e-shop byl svázán se spuštěním nových www stránek muzea. Díky tomu měla obsluha více času se s novým systémem seznámit. Kromě jednotného designu jsme udělali kompletní provázání www stránek a našeho vstupenkového systému kdy:
    • E-listky.cz posílají informace o vstupech na www stránky, aby bylo možné ihned vstupné zakoupit
    • WWW stránky posílají akce konající se v daném objektu, takže u jednotlivých vstupů ve vstupenkovém systému vidíte, jaké výstavy a expozice se zde právě konají.
    Díky tomuto propojení se znatelně ulehčí administrace obou částí, ale především se návštěvníkům poskytnou všechny potřebné informace.

1. objednávka již za 15 minut!

O tom, že se online část opravdu povedla vypovídá i fakt, že první objednávka byla přijata a zaplacena již 15 minut od spuštění.

  1. Propojení na Zásilkovnu
    Pro muzeum jsme připravili propojení na Zásilkovnu, aby si zákazníci mohli objednat publikace, které jim budou doručeny pomocí této přepravní služby.
  2. Tiskový výstup pro rezervace
    Na některých objektech provádějí často rezervace a přáli si, zda nelze zákazníkům v takovém případě něco vytisknout. Abychom snížili v takových případech náklady, vytvořili jsme speciální tiskovou šablonu pro tisk na pokladní tiskárnu. Výhodou je, že takový papír se návštěvníkovi v peněžence neztratí.
  3. Pohyb pracovníků mezi objekty
    Systém jsme pro muzeum rozšířili o možnost přesunu pracovníků mezi objekty, kdy si jednoduše pracovník může změnit svou výchozí pokladnu a prodávat tak na jiném objektu. Kromě pokladny se změní i výchozí sklad.
    Díky tomu může muzeum jednoduše přesouvat pracovníky mezi objekty.

Muzeum hlavního města Prahy nabízí spoustu zajímavých prohlídek, které zcela jistě doporučujeme navštívit. Náš vstupenkový systém e-listky.cz Vás bude při této návštěvě provázet.

 

Řešíte prodej vstupenek do objektu či na kulturní či sportovní akce?

Rádi Vám náš vstupenkový sytém e-listky.cz představíme a připravíme nezávaznou nabídku.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.