Microsoft Family Safety - ochraňte svou rodinu v digitálním světě

Microsoft Family Safety - ochraňte svou rodinu v digitálním světě

Internet je často velmi nebezpečným místem, ve kterém je potřeba svou rodinu, a především pak děti maximálně ochránit. Dnes Vám představíme řešení Microsoft Family.

Aplikace Microsoft Family Safety je součástí “Microsoft 365 pro rodiny” a nelze ji tak používat samostatně.

Začalo to rodičovskou kontrolou ve Windows

V operačním systému Windows 10 lze vytvořit tzv. dětské účty nad kterými můžete mít skvělý dohled, ale především můžete omezit denní využití počítače. Jedná se o krásné řešení, které však nijak neřeší využití mobilních telefonů či tabletů.

Právě proto společnost Microsoft přichází s řešením Microsoft Family Safety.

Mobilní aplikace Microsoft Family Safety

Mobilní aplikace je připravena jak pro android, tak pro Apple zařízení. V případě Applu jsou však funkce značně omezeny.

Aplikace zajišťuje

  • Vytváření zdravých návyků v digitálním světě
    Díky aplikaci Microsoft Family Safety získáte informace o digitálních aktivitách členů rodiny. Automatizované sestavy Vás automaticky budou přehledně informovat o časech strávených na telefonu, nejčastěji navštěvovaných stránkách a termínech, které jsou na telefonu vyhledávány.
  • Nastavujte limity
    Díky možnosti propojení Windows účtu můžete jednoduše nastavit limity nejen pro počítače s Windows, telefony s androidem, ale také třeba i pro Xbox. Můžete tak žákům a studentům nastavit jasná pravidla pro práci s počítačem.
    V případě online výuky však můžete nastavit jiné limity pro konkrétní aplikace, aby výuka nebyla nijak omezována.
  • Bezpečně na internetu
    Vytvořte bezpečný prostor v online světě pro Vaše děti. Nastavte zdravé hranice – zablokujte nevhodné aplikace, hry a také nebezpečné internetové stránky.
  • Mějte přehled o tom, kde jsou Vaše děti
    Sdílení polohy Vám umožňuje jednoduše zjistit, kde se právě Vaše děti nacházejí. Navíc si můžete do mapy uložit pravidelně navštěvovaná místa jako jsou například škola, kroužky, kamarádka a podobně.

Microsoft Family Safety je skvělým rozšířením funkcí Microsoft 365, které Vám pomůže kontrolovat Vaše děti při používání počítačů a mobilních zařízení. Již se tak nebudete muset bát, co na internetu najdou a vy tak budete moci v klidu spát.

Zaujalo Vás toto řešení a chtěli byste jej vyzkoušet? Neváhejte nás kontaktovat. Naši Microsoft specialisté Vám poradí s licencí včetně případné instalace a vysvětlení.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.