Najděte svůj ztracený či ukradený telefon

Najděte svůj ztracený či ukradený telefon

Mobilní telefon se stal nedílnou součástí našeho každodenního života a nosíme si v něm tak veškeré důležité informace, včetně přístup jak k soukromým tak často i firemním datům či dokonce k bankovním účtům. Ztráta či v horším případě zcizení mobilního telefonu se pak může proměnit doslova v noční můru.

Jak tedy postupovat v případě ztráty mobilního zařízení?

Než začnete zběsile měnit všechny svá přístupová hesla, zkuste svůj mobilní telefon najít. A to hezky online. Pokud máte telefon s operačním systémem Android, staří se připojit na stránku od Googlu, která Vám telefon najde a zobrazí na mapě.

Odkaz na stránku:
https://www.google.com/android/find?u=0

Kromě toho Vám Google nabízí další možnosti, co s telefonem můžete na dálku provést:

  • Uzamknout
    Uzamkněte své zařízení a odhlašte se od účtu Google. Na obrazovce uzamčení můžete nechat zobrazit zprávu nebo telefonní číslo. Zařízení bude nadále možné vyhledat.
  • Vymazat zařízení
    Ze zařízení bude vymazán veškerý jeho obsah (i toto je důvod, proč je potřeba zálohovat také mobilní zařízení).

find my phone

Abyste mohli najít své zařízení online, je nutné, aby telefon byl zapnutý a byl připojený na internet.

Co dělat, když se telefon nenajde?

Určitě neotálet. Své zařízení je potřeba odhlásit od všech účtů (Google, Microsoft 365, ale také od sociálních sítí a zařízení zneaktivnit v bankovních aplikacích). Pokud si s tím nevíte rady, je nutné co nejdříve kontaktovat Vaše IT, které bude přesně vědět, co dělat.

Přestože odhlášení od účtů (když je provedeno včas), by Vás mělo dostatečně ochránit, doporučujeme změnit hesla do všech aplikací a především, nepoužívat jedno heslo pro více služeb. Abyste si všechna hesla nemuseli pamatovat, stačí používat některý ze správců hesel, který to vyřeší za Vás (více o správci hesel se dozvíte v našem předchozím článku).

 

Mějte svůj telefon v bezpečí

Chcete pomoci zabezpečit Váš telefon pro případ ztráty či krádeže? Rádi Vám pomůžeme vše nastavit, ukážeme jak vše v praxi používat, a pokud máte o svá data opravdu velký strach, představíme Vám zabezpečení od společnosti Eset, které šlo v zabezpečení Vašeho telefonu ještě o kus dál.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.