Výhody pravidelných aktualizací

Výhody pravidelných aktualizací

U našich outsourcingových klientů jsme zvolili metodu pravidelných aktualizací, abychom zajistili největší bezpečnost.

Výhody pravidelných aktualizací

Největším benefitem pravidelných aktualizací je jednoznačně bezpečnost. Většina aktualizací totiž opravuje softwarové chyby. Čím dříve se tedy aktualizace nainstaluje, tím lépe.

Ihned po vydání aktualizace se totiž zvyšuje riziko zneužití této chyby. Ptáte se proč? Především proto, že se celý svět (internet) dozví, že v softwaru byla chyba a jakého typu. Bezpečnostní specialisté navíc často tuto bezpečnostní chybu popíšou včetně demonstračního exploidu. Pokud je pak chyba opravdu závažná, hackeři ji začnou velice rychle zneužívat.

Krom toho platí, že čím větší firma a čím více počítačů, tím větší je riziko. Zneužití chyby na jednom počítači pak může vést k řetězovému útoku na celou síť.

Nevýhody pravidelných aktualizací

Pravidelné aktualizace jsou snad tou nejpracnější metodou. Některé aplikace či systémy vydávají i několik aktualizací týdně (jedná se opravdu o extrém). Spousta aktualizací, především pak u Windows serverů, vyžaduje restart což většinou nelze dělat během pracovní doby. Přece jen restart chvíli trvá a během této doby budou veškeré služby nedostupné.

Benefity však zcela převyšují tyto nevýhody.

 

Mějte svá data v bezpečí.

Chcete mít své systémy v bezpečí? Neváhejte nás kontaktovat emailem na obchod@eabm.cz či telefonicky na 777 027 509 pro nezávaznou konzultaci a návrh řešení.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.