Doména s pomlčkou, ano či ne?

Doména s pomlčkou, ano či ne?

S příchodem chytrých telefonů se začali SEO specialisté zaměřovat na přívětivost webových stránek na mobilních zařízeních a jedním z problémů se ukázala pomlčka v názvu domény.

Proč je pomlčka problém?

Pokud se pokoušíte na mobilním zařízení napsat doménu s pomlčkou není to tak úplně jednoduché. Většina uživatelů neví, že u standardní Google klávesnice lze podržet klávesu tečky (.) a klávesnice nabídne běžné speciální znaky včetně pomlčky. Ostatní klávesnice pak tuto funkcionalitu mít vůbec nemusí a uživatelé tak musí zvolit variantu přepnutí klávesnice do numerické, na které jsou i speciální znaky, a to je kvůli jedinému znaku velice komplikované a neefektivní.

Právě proto SEO specialisté doporučovali používat domény bez pomlček, aby ji návštěvník nemusel krkolomně zapisovat.

Pomlčka dnes

Doby, kdy bylo potřeba toto řešit jsou již dávno pryč. V dnešní době za Vás i za uživatele pomlčku vyřeší Google. Málokterý uživatel v dnešní době zadává celý název domény, takže na mobilních telefonech většinou nastupuje Google, jenž uživateli sám nabídne správné výsledky.

O to je však důležitější aby byl Váš web na prvních pozicích Googlu při vyhledání názvu Vaší domény.

Na doménu s pomlčkou však nezapomínejte. Je vhodné mít vždy zakoupené domény s i bez pomlčky, aby někdo nemohl na Vaší značce parazitovat.

 

Potřebujete poradit?

Plánujete nákup domény či jen řešíte špatnou dohledatelnost Vašeho webu? Neváhejte se na nás kdykoliv obrátit na 777 027 509 či info@eabm.cz.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.