ESET Rodičovská kontrola pro mobilní zařízení

ESET Rodičovská kontrola pro mobilní zařízení

Jste starostlivý rodič a chtěl byste mít kontrolu nad využíváním mobilního zařízení (telefonu, tabletu) svého dítěte?

V takovém případě Vám můžeme doporučit produkt společnosti ESET. Jedná se o aplikaci “ESET Parental Control”, kterou nainstalujete na zařízení svého dítěte. Při instalaci si vytvoříte svůj rodičovský PIN, který zajistí, že dítě aplikaci nebude moci ovládat ani odinstalovat.

Pro funkčnost aplikace je nutné, být zaregistrován na webu my.eset.com. Registrace je zdarma a je velice jednoduchá a rychlá. Po přihlášení k účtu na již zmíněném webu my.eset.com se dostanete do správy aplikace “Rodičovská kontrola”. Případně si můžete do svého telefonu stáhnout také aplikaci “ESET Parental Control”, určit, že se jedná o zařízení rodiče a následně spravovat rodičovskou kontrolu z Vašeho telefonu. Jednotlivé volby nejsou pro aplikaci ani pro web nijak omezeny - vše jste schopni nastavit jak z webu, tak z aplikace. A teď už k tomu co Vám tato aplikace umožní, dovolí a přinese.

Aplikaci lze provozovat ve dvou režimech - zdarma a premium. Ve verzi zdarma Vám rodičovská kontrola umožní spravovat aplikace dítěte, nastavit časové limity využívání mobilního zařízení a poskytne Vám základní přehledy. Rodič pak ve správě vidí veškeré nainstalované aplikace na zařízení dítěte. ESET všechny automaticky vyhodnotí a určí, zda jsou pro Vaše dítě vhodné či nikoliv. Toto nastavení lze samozřejmě ručně změnit. U aplikací lze vybrat ze tří režimů:

  • povoleno
    aplikace je povolena bez jakéhokoliv omezení,
  • zakázáno
    aplikaci nebude možné spustit bez Vašeho dalšího souhlasu,
  • zábava
    speciální kategorie, kam se řadí hlavně hry.

Pokud tedy nechcete, aby Vaše dítě figurovalo na sociálních sítích, jednoduše tyto aplikace zakážete. Pro kategorii “zábava” naleznete detailnější možnosti nastavení. Můžete například nastavit pravidlo, které dovolí spouštět aplikace z této kategorie maximálně hodinu denně. Po uplynutí celkově stráveného času v aplikacích označených touto kategorií, již je nebude možné v daný den spustit. Zároveň “ESET Parental Control” poskytuje možnost nastavit, ve kterých dnech a konkrétních hodinách, je možné tyto aplikace spouštět.

Hry a zábava jen v povolených časech

Pokud tedy chcete zajistit, že Vaše dítě nebude ve vyučování hrát hry, pak mu je jednoduše zakážete používat například v době od 8:00 do 14:00.

Jednotlivé časy blokací se dají nastavovat po půl hodinách. Dále je možné nastavit časový limit pro používání telefonu obecně (tedy ne jen pro kategorii zábava). K tomuto Vám ESET ve verzi zdarma nabídne základní přehled o využívání telefonu. Uvidíte tedy, kdy Vaše dítě telefon používá a jak moc času tráví v jednotlivých aplikacích.

Verze premium pak dodává i webového strážce. Funguje obdobně jako správce aplikací, ale aplikuje se na jednotlivé webové stránky. ESET každou webovou stránku zařadí do některé z předem definovaných kategorií. Na tyto kategorie se pak dá aplikovat právo nebo zákaz prohlížení. Pokud tedy bude dítě chtít navštívit web se sexuálním obsahem, ESET toto vyhodnotí jako nevhodné a tuto stránku dítěti neotevře. Navíc je možné udělit jednotlivým webům výjimky, pokud například ESET stránku chybně vyhodnotil a zařadil do zakázané kategorie.

Poslední funkcí, kterou Vám ESET rodičovská kontrola umožní, je sledování polohy dítěte. Pokud se tedy přihlásíte do svého ESET účtu (ať už na webu nebo v aplikaci), uvidíte aktuální polohu dítěte. Mimo to lze definovat oznámení, které Vás upozorní, že dítě prochází určitou lokalitou. V praxi tedy pokud chcete, aby dítě ve večerních hodinách nenavštěvovalo místní park, tak v mapě vyberete oblast parku a uložíte. Pokud tímto místem bude dítě procházet, budete na tuto skutečnost okamžitě upozorněni.

Dle našeho názoru se jedná o velice povedenou aplikaci pro rodiče, ať už chcete dítě nějakým způsobem omezit ve využívání mobilního telefonu nebo jen chcete mít přehled. Ani cena za prémiovou verzi není nijak vysoká. Pro jedno hlídané zařízení vychází premium licence na 549 Kč za rok, v případě zakoupení licence na 2 roky zaplatíte 819 Kč a na 3 roky vyjde licence na 1 149 Kč.

Chcete se dozvědět více?

Máte-li dotazy ohledně produktu rodičovské kontroly nebo potřebujete pomoci s implementací, neváhejte se na nás obrátit buďto telefonicky na 777 027 509 nebo emailem na helpdesk@eabm.cz. Zároveň jsme Vám schopni pomoci i se zabezpečením počítače, včetně hlídání webových stránek apod.

Sdílet článek:
Autor:
Martin Holeček

servisní technik / pracovník dohledového centra

 holecek.martin@eabm.cz
 +420 725 560 710

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.