Bez statistik to nejde!

Bez statistik to nejde!

Statistiky návštěvnosti by měly být součástí každého webu. Bohužel jsme se nedávno setkali s několika projekty, které nedisponovaly žádnými statistikami. V dnešním článku si ukážeme, jaké problémy Vám absence statistik přináší.

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Níže uvádíme pouze základní body, které však v sobě obsahují obrovské množství dílčích bodů, které se statistikami zcela souvisí.

 

Nulová představa o návštěvnosti

Pokud Váš web nedisponuje žádnými statistikami, vůbec nemůžete tušit, jak samotný web funguje, co Vaši návštěvníci hledají a především, jak se na Váš web dostávají.

Toto jsou základní údaje, které by měl sledovat opravdu každý majitel webu a mít alespoň základní představu.

Pravidlené reporty návštěvnosti Vašeho webu

Našim klientům zasíláme automatizované reporty návštěvnosti, včetně týdenních reportů.

 

Nulová možnost růstu a vývoje webu

U webů jsou statistiky základním kamenem pro stanovení cílů a rozvoje webů. Bez statistik pouze tápete a všechny případné teze jsou doslova pouze dohady.

Každý SEO specialista potřebuje ke své práci statistiky a co nejdelší sledované období, aby mohl Váš web rozvíjet.

Dostatečné období

Alespoň 30 dní je potřeba k získání základní představy o fungování webu a jeho návštěvnících.

 

Sledování nákladů na reklamu

Nedílnou součástí propagace internetových stránek jsou různé metody reklam. Ať už se jedná o bannery, PPC či jiné. Reklamní systémy jako je např. Google Adwords či český Sklik disponují svou vlastní statistikou. Ta však vyhodnocuje jen dílčí část a až při vzájemném propojení se dostanete k relevantním datům. Až poté jste schopni správně optimalizovat své reklamní kampaně.

Ušetřete na reklamě

Neoptimalizovaná reklama je vždy drahá. Ušetřete nemalé náklady díky statistikám. 

Cena = ZDARMA

My nasazujeme statistiky vždy, i když o ně klient z počátku nemá zájem. Web se rozvíjí a postupem času budou vždy potřeba. Stejně jako většina vývojářů využíváme primárně, ale ne pouze, Google Analytics, které jsou zdarma. V základním přehledu se zorientuje opravdu každý, na detailní rozbor návštěvností a segmentaci uživatelů je však potřeba specialistu.

 

Závěr

Mít statistiky je pouze první krok. Je potřeba je sledovat a vyhodnocovat. Nemusí jít o detailní vyhodnocování - stačí když budete sledovat alespoň nejčtenější stránky (tj. stránky, kvůli kterým Vás primárně Vaši návštěvníci hledali). Díky tomu budete vědět na co se dále soustředit, jaké stránky a především služby a produkty dále rozvíjet.

Ještě nemáte statistiky?

Pomůžeme Vám s nasazením i s vyhodnocováním a Váš web se bude moci rozvíjet a Vaši návštěvníci Vás budou milovat.  Neváhejte nás kontaktovat buď na emailu webmaster@eabm.cz nebo telefonicky na 777 027 509.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.