Představujeme: ESET Security Management Center

Představujeme: ESET Security Management Center

ESET Security Management Center (ESMC) je nástroj pro firemní prostředí, který nám pomáhá udržovat přehled nad bezpečnostní situací v síti klienta.

Ransomware, botnety nebo cílené útoky jsou pro firemní zákazníky velkým bezpečnostním rizikem. Právě v takových situacích je klíčová rychlost odezvy správce sítě, aby zabránil šíření nákazy, ztrátě dat nebo jen zmírnil škody napáchané škodlivým softwarem. Díky nástroje ESMC je správce ihned upozorněn na nekalou činnost v síti a může okamžitě zakročit.

Další z výhod nástroje ESMC je automatické zakročení v případě nákazy. Prostředí pro správu ESMC je velmi dynamické a nabízí spoustu možností nastavení bezpečnostních politik. Tímto je výrazně snížen negativní dopad činnosti malwaru.

esmc nakazy

Pomocí webové konzole, kterou se celý nástroj ESMC spravuje, lze také nastavit zasílání přehledných reportů o proběhlých událostech v síti, o dokončených úlohách a podobně. Možnosti reportování jsou opravdu široké a lze je přizpůsobit na míru potřebám klienta.

Hlavní výhodou nástroje ESMC zůstává skutečnost, že máte veškeré počítači v síti přehledně zobrazené v jedné webové konzoli, máte přehled o jejich stavu a máte možnost je okamžitě spravovat. Veškerá zařízení zavedená v konzoli lze kategorizovat pomocí Vámi definovaných dynamických skupin, což zvyšuje přehlednost a také efektivitu práce s tímto nástrojem.

esmc pocitace

Spousta firemních klientů má vypracován seznam povoleného softwaru, ale drtivá většina z nich nekontroluje jeho dodržování. Díky ESMC máte přehled o veškerém softwaru instalovaném na jednotlivých stanicích a můžete být také upozorněni o instalaci neschváleného softwaru. Současně lze tento nástroj využít pro hromadnou instalaci softwaru na několik stanic najednou.

Společnost eABM tento nástroj využívá již řadu let a může jej doporučit každému, kdo potřebuje lepší přehled a správu nad firemní síti a stanicích v ní. Použití nástroje ESMC je zahrnuto ve všech firemních licencích pro 5 a více zařízení. Pokud již tedy využíváte bezpečnostní produkty ESET s touto licencí, není třeba dokupovat, žádnou další licenci pro ESMC.

Zabezpečte svou síť

Pokud chcete zvýšit zabezpečení Vaši firemní sítě nebo Vás jen zaujala možnost přehledné správy pomocí webové konzole, neváhejte se na nás obrátit buďto emailem na helpdesk@eabm.cz nebo telefonicky na 777 027 509 a rádi Vám zodpovíme veškeré dotazy.

Sdílet článek:
Autor:
Martin Holeček

servisní technik / pracovník dohledového centra

 holecek.martin@eabm.cz
 +420 725 560 710

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.