Řešení Office 365 nejen pro velké podniky

Řešení Office 365 nejen pro velké podniky

Microsoft se svými produkty Office 365 míří na propojení zaměstnanců nejen obrovských společností, ale klidně kanceláří o čtyřech lidech. O tom jsme se přesvědčili u jednoho z našich menších klientů při nasazení komplexního řešení Office 365 Business Premium.

 

office365bp

 

Výhody Office 365 

Při vývoji společnosti došel náš klient k tomu, že jeho stávající řešení, tedy uložení dat na systému Synology, nevyhovuje tempu růstu. Bylo třeba mít data dostupná i na cestách a zároveň vyřešit licencování balíčku Office jak na počítačích, noteboocích tak mobilních zařízeních (mobily, tablety).

 

Pořízením získali pro každého zaměstnance nejen kompletní sadu Office pro 5 svých zařízení, řešení komunikace pomocí Skype pro firmy a 1TB úložiště na svém OneDrive.

Služby eABM pro Office 365

Našim úkolem bylo vyřešit překlopení dat ze stávajícího Synology do cloudového prostoru OneDrive včetně vytvoření sdílených prostorů pro různé skupiny zaměstnanců a také zaškolení pro efektivní využívání nových nástrojů.

 

Dále bylo také žádoucí využít stávající Synology k zálohám. K tomuto účelu byl využit balíček CloudSync, který je schopen obousměrně synchronizovat několik složek několika uživatelů. Toto nabízí jak pro požadovaný OneDrive, tak pro řešení Google Drive, Dropbox nebo AmazonDrive. Synchronizace je nastavena v denních intervalech, kdy dojde k přenosu veškerých změn do úložiště v sídle firmy. To může být užitečné například při nečekaném výpadku internetového připojení, ale i poškození nebo smazání dat (a to jak při omylu, tak i úmyslu).

 

Pokud i Vy zvažujete zefektivnění spolupráce mezi svými zaměstnanci, neváhejte se na nás obrátit o pomoc s nasazením řešení Office 365.

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.