Nové produkty UBNT UniFi AP AC PRO a Long

Nové produkty UBNT UniFi AP AC PRO a Long

Na trhu se objevili nové produkty pro šíření bezdrátového přípojení pomocí Wi-Fi. Zařízení jsou určené ne jen pro rodinné domky, ale také pro velké budovy, sklady, restaurace, hotely a kanceláře, kde je nutné disponovat více než jedním AP.

Produkty UBNT UniFi se vyrábí ve dvou verzích PRO s Long. Hlavní rozdíl mezi verzí PRO a Long je schopnost přenést více dat.

unifi ap features design

Ubiquiti UniFi AC Pro je 802.11ac UAP zařízení. Jedná se o 3x3 MIMO 2,4GHz i 5GHz Access Point s rychlostí přenosu až 1300+450 Mbps a podporou norem 802.11a/b/g/n/ac.  Veze AC Long má o proti verzi Pro rychlost přenosu “pouze” 867+450 Mbps.

Dalším rozdílem je počet LAN portu, kdy verze Pro má 2x LAN 10/100/1000Mbps, verze Long má jen 1x LAN 10/100/1000Mbps. PRO verze má rychlejší/výkonnější CPU díky kterému je zajištěna vyšší celková přenosová rychlost.

unifi ap ac lr features super antenna

Zařízení disponuje tzv, režimem Mesh. Tomuto režimu se budeme věnovat v některém z dalších článků, ve kterém Vám tuto technologii dále přiblížíme.

Zařízení se vyznačuje moderním vzhledem a snadnou montáží.  Napájení zařízení je řešeno pomocí POE.

Jsou to technicky velmi dobré zařízení, nejen pro náročné uživatele a firmy. Pro hotely a firmy, kde jsou větší nároky na rychlosti, doporučujeme PRO verzi. Verze Long je ideální pro použití v rodinných domech či menších kancelářích.

Sdílet článek:
Autor:
Mynář Petr

Vedoucí servisního oddělení

 mynar.petr@eabm.cz
 +420 777 027 500

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.