S Yoga Book si vyhrajete...

S Yoga Book si vyhrajete...

Nejtenčí a nejlehčí tablet 2v1 nese jméno Yoga Book. Dlouhou výdrž baterie a bohatý výběr aplikací propojuje s kreativitou a výkonem prostřednictvím vylepšeného uživatelského rozhraní, pokrokové Halo klávesnice a stylusu, který dokáže psát na papír i obrazovku.

Lenovo Yoga Book Android1

Yoga Book

Být kreativní ještě nikdy nebylo na žádném zařízení tak snadné.

Je tvořen dvěma panely, které se otevírají jako ultra tenký notebook. Díky tomu je nezvykle štíhlý a svou podobou na hony vzdálený tabletu, který jste byli zvyklí používat doma nebo na cestách. Se zavřeným displejem má Yoga Book profil tenký pouhých 9,6 mm, ve svém nejtenčím okraji dokonce jen 4,05 mm. Může se tedy pochlubit titulem nejtenčí 2v1 na světě a se svými 690 gramy je zároveň i nejlehčím tabletem.

Kromě tenkého a lehkého provedení umožňuje Yoga Book také otáčení displeje o 360 stupňů. Pokud se vám ale zrovna nechce pracovat, máte s sebou zábavného společníka nejvyšší třídy s 10,1” Full HD IPS displejem, 64GB pamětí a vysoce kvalitním zvukem podpořeným technologií Dolby Atmos.

  • Pro maximální produktivitu přináší model s operačním systémem Windows až třináctihodinovou výdrž na baterii, verze se systémem Android dokonce až 15 hodin provozu.
  • Konstrukce vyrobená ze slitin hliníku a hořčíku zajišťuje odolné provedení tabletu.
  • Nezaměnitelný pant, složený z několika článků, je vyroben z té nejkvalitnější slitiny kovů a zaujme vzhledem i flexibilitou.

Yoga Book je vybaven speciálně upraveným operačním systémem Android 6.0, který přináší to nejlepší z uživatelských rozhraní notebooků a tabletů. Uživatelské rozhraní umožňuje více aplikacím běžet současně v několika oknech, které lze maximalizovat, minimalizovat či připnout na hlavní obrazovku. Hlavní panel navíc udržuje přehled o aplikacích, klávesových zkratkách společných s Windows a akčních klávesách. S jakoukoliv činností si snadno poradí výkonný procesor Intel Atom X5 a 4GB operační paměť. Yoga Book je zároveň k dispozici na platformě Windows 10.

I když je Yoga Book inspirován elegancí a jednoduchostí klasických notebooků, je zároveň důkazem, že všichni stále milujeme psaní a kreslení na papír. Jediným přepnutím proto mohou uživatelé z podsvíceného prostoru klávesnice vytvořit grafický tablet s 2048 úrovněmi přítlaku, který jim umožní naplno projevit svou kreativitu. Malování, retušování fotografií, vytváření animací či skic nebylo nikdy snadnější.

Yoga Book se systémem Android je k dispozici v šedém a zlatém barevném provedení, zatímco Yoga Book s Windows přichází v karbonově černém provedení.

Lenovo Yoga Book Windows3

Klávesnice s technologií Instant Halo

Klávesnice bez kláves?

Hlavním prvkem, který určuje tenký profil tabletu Yoga Book je Halo klávesnice. Jedná se o plochou dotykovou podsvícenou klávesnici, která spojuje hardware a software do jednoho rozhraní. Vyrobená je ze skla, které bylo pečlivě vybráno tak, aby bylo dosaženo matné povrchové úpravy spolu s antireflexní vrstvou pro zajištění maximálního pohodlí při psaní.

Klávesnice není vybavena žádnými fyzickými klávesami. Ty se zobrazí pouze, když je potřeba, pod bílými obrysy na jednom ze dvou panelů zařízení. Halo klávesnice se neustále přizpůsobuje zvykům, které mají uživatelé při psaní, a to díky předinstalovanému softwaru pro prediktivní vkládání a autokorekci. Kontinuální optimalizaci umožňuje tento software společně s vestavěnou citlivou haptickou technologií, která dokáže pomocí dotykové zpětné vazby eliminovat chyby při psaní. Halo klávesnice výrazně předčí dotykové klávesnice z hlediska pohodlí a rychlosti při psaní. Na rozdíl od softwarových klávesnic klasických tabletů navíc nezmenšuje prostor na displeji, což ještě zvyšuje komfort při psaní.

Lenovo Yoga Book Windows1

Real Pen

Stylus s dvojím využitím.

K maximálnímu využití možností grafického tabletu pomáhá pero Real Pen. Stylus, který je dodáván společně s tabletem, funguje jako obvyklé dotykové pero, ale zároveň také jako propiska. Uživatelé tak mohou psát na kus papíru nebo do poznámkového bloku, který zakrývá klávesnici. Všechno, co vytvoří, od skic až po poznámky, je okamžitě převáděno do digitální podoby a uloženo aplikací Lenovo Note Saver. Stylus je velký jako klasické inkoustové pero a je vybavený technologií Wacom feel IT. Na klávesnici využívá elektromagnetickou rezonanci jako zobrazovací techniku, která umožňuje digitalizaci v reálném čase.

Při použití víceúčelové klávesnice a stylu Real Pen získají uživatelé opět přirozený pocit při psaní na papír, aniž by byli jakkoliv omezováni. Pokud však někomu více vyhovuje psaní na obrazovce, mohou s perem Real Pen kreslit s přesností tužky nebo štětce a detekcí úhlu o velikosti 100 stupňů přímo na displeji. Kromě toho není třeba stylus dobíjet a inkoust lze nahradit stejným, jaký se používá u klasického pera.

Lenovo Yoga Book Android2

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.