Novinky v Microsoft Teams [duben 2023]

Novinky v Microsoft Teams [duben 2023]

Měsíc duben přináší spoustu nových funkcí do služby Microsoft Teams. Mými osobními favority jsou Automatické snížení zvednuté ruky uživatele po projevu, které pomůže prezentujícím, kteří mají nevyřešené otázky.

 

Automatické spuštění zvednuté ruky uživatele po projevu

Pokud jste na schůzce zvedli ruku a poté promluvili, tato funkce vás upozorní, že po vašem projevu bude zvednutá ruka zrušena. Tato funkce umožňuje organizátorům schůzek soustředit se na nezodpovězené otázky.

Pokud jste na schůzce týmu zvedli ruku a na schůzce promluvili, zobrazí se upozornění, které vás informuje, že vaše zvednutá ruka bude brzy automaticky zrušena. Pokud si budete přát, budete si moci zvolit, zda chcete nechat ruku zvednutou (kliknutím na tlačítko "Nechat zvednutou"). Pokud na oznámení nezareagujete, bude vaše zvednutá ruka automaticky zrušena. To by mělo organizátorům a přednášejícím zajistit hladší průběh schůzky. Tato verze se zavádí pouze pro uživatele Microsoft Teams Desktop.

Automatic lowering of a users raised hand after speaking

 

Detekce zpětné vazby

Když se více uživatelů účastní schůzky týmu ve stejné místnosti, může vznikat zpětná vazba, která způsobuje ozvěnu. Díky této aktualizaci dokáže Microsoft Teams zjistit, zda je v blízkosti další zařízení, které je již zapojeno se zvukem do stejné schůzky, a upozorní uživatele, kteří se chtějí připojit. Teams pak automaticky ztlumí mikrofon a reproduktory těchto uživatelů. Pokud si to přejí, mohou je kdykoli znovu zapnout.

Ultrasound Howling Detection in Teams

 

Uzavřené titulky videa v aplikaci PowerPoint Live

Uzavřené titulky budou nyní podporovány pro vložená videa v aplikaci PowerPoint Live pro týmy. Pokud video obsahuje mimopásmové skryté titulky, budou mít všichni diváci automaticky možnost zapnout skryté titulky ve videu.

Při vytváření prezentace v aplikaci PowerPoint pro Windows nebo PowerPoint pro Mac máte možnost připojit k videu soubor se skrytými titulky. Při sdílení prezentace prostřednictvím aplikace PowerPoint Live for Microsoft Teams bude každé vložené video, které obsahuje skryté titulky uložené v samostatném souboru, automaticky obsahovat možnost, aby si účastníci mohli zapnout skryté titulky. Pokud jsou skryté titulky zapnuty, zobrazí se v dolní části snímku. Pokud pro video nejsou k dispozici žádné skryté titulky, bude tlačítko pro skryté titulky vypnuté.

Video Closed Captions in PowerPoint Live Teams

 

Zelená obrazovka na schůzkách týmů

Nová funkce zeleného plátna zlepšuje ostrost a definici efektu virtuálního pozadí kolem obličeje, hlavy, uší a vlasů. Umožňuje také zobrazit rekvizitu nebo jiný předmět v ruce, abyste byli pro ostatní účastníky hovoru lépe viditelní. Tato funkce podporuje operační systémy Windows a macOS s čipy Intel, nikoli však Mac M1/M2. Vyžaduje jednobarevnou obrazovku nebo čistou stěnu s pozadím za vámi. Dále musí uživatelé v rámci schůzek Teams použít efekt pozadí, aby se efekt zelené obrazovky aktivoval, a měli by zvolit správnou barvu pozadí, aby se efekt správně aplikoval a bylo dosaženo lepší kvality.

Green screen in Teams meetings
Green screen in Teams meetings settings

 

Automatická instalace schválených aplikací

Funkce Microsoft Teams Auto install approved apps (dříve známá jako Zero-touch App Install) umožňuje správcům a uživatelům zefektivnit správu a používání aplikací v rámci organizace. Jako správce můžete povolit funkci Automatická instalace schválených aplikací, která uživatelům automaticky instaluje aplikace v Teams poté, co se přihlásí do aplikací SaaS pomocí pověření Azure AD, přičemž respektuje řízení přístupu k aplikacím nastavené správci. To pomáhá omezit manuální procesy a administrativní náklady. Můžete plynule přidávat aplikace, které uživatelé používali mimo Teams, a maximalizovat tak hodnotu stávajících licencí SaaS. Díky automatické instalaci schválených aplikací se uživatelé vyhnou hledání aplikací a mohou nadále používat stejné nástroje v rámci Teams a zůstat v toku práce bez přepínání kontextu.

Auto Install Approved Apps
Auto Install Approved Apps Manage
Auto Install Approved Apps added

 

Připomínací e-maily pro webové semináře

Chcete-li vzbudit nadšení a podpořit účast na blížícím se webináři, můžete využít včasné automatické e-maily s připomenutím, abyste zajistili, že událost zůstane v popředí zájmu. Tyto e-maily budou zaslány každému potvrzenému uživateli v nastaveném datu a čase, které jste nastavili před událostí, a budou obsahovat vlastní hlavičku, podrobnosti o webináři a odkaz, který vás k události připojí.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.