Novinky v Microsoft Teams [leden 2023]

Novinky v Microsoft Teams [leden 2023]

Microsoft neustále inovuje Microsoft Teams a přidává nové funkce, aby co nejvíce usnadnil spolupráci v týmu. Podívejte se, co společnost Microsoft přidala v lednu.

 

Schůzky

 

Zobrazení videozáznamů a přehledů o účasti v systému LMS

Učitelé a studenti budou mít přístup k videozáznamům a zprávám o docházce přímo v systému LMS. Aplikace Microsoft Teams Meeting LTI umožnila dostupnost těchto artefaktů uvnitř LMS. Tuto funkci bude možné používat ve všech LMS, které obsahují aplikaci Teams Meeting LTI.

Stránkování ve videogalerii

Pokud jste v zobrazení Galerie a na scéně schůzky je více videí, než lze zobrazit najednou (maximální počet se liší v závislosti na konfiguraci zařízení a šířce pásma internetu), zobrazí se pod videogalerií navigační ovládací prvky pro zobrazení dalších videí účastníků. Pomocí těchto ovládacích prvků můžete zobrazit více videí účastníků.

Vylepšení použitelnosti panelu nástrojů schůzky

Panel nástrojů Schůzka v aplikaci Microsoft Teams právě získal vylepšení použitelnosti! Díky novým funkcím, které zahrnují vyhrazená tlačítka pro zvedání rukou a přepínání mezi režimy zobrazení, je navigace na příští schůzce zase o něco jednodušší.

Meeting Toolbar Usability Improvements

 

Živé vysílání schůzek a webinářů týmu do služby Meta Workplace Live

Přenášejte živě své schůzky nebo webináře Teams přímo do aplikace Meta Workplace Live pomocí nové integrace aplikace Workplace Live. Účastníci tak mohou sledovat schůzky a webináře živě v rámci svých skupin Workplace nebo je později dohnat sledováním záznamu v aplikaci Workplace. Stačí přidat aplikaci Workplace Live do schůzky nebo webináře Teams, přihlásit se pomocí účtu Workplace a vybrat událost Workplace, kterou chcete živě přenášet.

Live stream Teams meetings and webinars to Meta Workplace Live

 

 

Webové semináře

 

Vylepšená správa webinářů s přizpůsobenými možnostmi

Když nyní vyberete šablonu webináře, zobrazí se nová struktura a rozšířené možnosti přizpůsobení registračních údajů a nastavení specifických pro každou událost. Díky novému prostředí pro správu budete moci webinář nakonfigurovat pomocí následujících možností:

Federated group calling

 

Nastavení

  • Podrobnosti:
    Snadno určete spoluorganizátory, kteří podpoří organizaci a realizaci vaší akce.
  • Informace o přednášejících:
    Vyzdvihněte profesionální fotografii každého řečníka, jeho firmu, titul, profil na LinkedIn, účty na sociálních sítích, stručný životopis a další informace.
  • Témata:
    Prezentujte svou značku a slaďte téma své akce s bannerem, logem a příslušným barevným schématem, které se zobrazí na registrační stránce a v komunikaci webináře.

Registrace

  • Konfigurace:
    Přidejte rozšířené vlastní otázky pro shromáždění relevantních informací o vašich potenciálních účastnících, včetně vyhrazené otázky pro nahrání podmínek a umožnění souhlasu účastníků při registraci.
  • Stav účastníků:
    Zobrazení příslušných podrobností o stavu účastníků včetně toho, kdo je na webinář zaregistrován a kdo svou registraci zrušil.

Přehledy

  • Hlášení o účastnících:
    Snadný přístup ke stávajícím reportům a analýzám na jednom centrálním místě při prohlížení dat pro pochopení účasti účastníků.

 

 

Microsoft Teams Rooms a zařízení

 

Spuštění nástěnky Whiteboard ze schůzky

Uživatelé služby Teams Rooms v systému Windows mohou nyní v rámci schůzek Teams spustit tabuli Microsoft Whiteboard pomocí funkce sdílení obsahu jedním dotykem z konzolí zasedací místnosti. S novými modely práce je whiteboarding klíčovou funkcí umožňující spolupráci mezi uživateli v místnosti a vzdálenými uživateli. Když je whiteboard spuštěn z místnosti, je přiřazen organizátorovi schůzky, aby mohl spravovat přístup.

Whiteboard from Teams meeting 2

 

Chat při schůzce v galerii

Uživatelé v místnosti mohou pomocí konzolí pro zasedací místnosti zobrazit nebo skrýt chat na displeji v přední části místnosti vedle účastníků schůzky a/nebo obsahu v režimu Galerie, Velká galerie nebo Together. Tato funkce je uživatelům k dispozici prostřednictvím přepínače zobrazení na konzolách zasedacích místností a správci IT mohou nakonfigurovat, zda se má chat na schůzce pro danou místnost zcela skrýt.

Vylepšení oznámení během schůzky pro Microsoft Teams Rooms

Nová vylepšení oznámení během schůzky vytvářejí těsnější soulad s důvěrně známým prostředím aplikace Microsoft Teams. Kritická oznámení, která vyžadují akci uživatele, budou i nadále dostupná a proveditelná pomocí informačních oznámení na přední straně obrazovky místnosti.

 

 

Chat a spolupráce

 

Zobrazení celého vlákna konverzace v chatu po kliknutí na výsledky vyhledávání zpráv

Když uživatelé vyhledají zprávu v chatu Teams a kliknou na výsledek zprávy, zobrazí se jim nyní celý kontext konverzací souvisejících s výsledkem bez ohledu na stáří zpráv.

View the full chat conversation thread

 

Zdroj:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-january-2023/ba-p/3728104

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.