Přichází WINDOWS 11

Přichází WINDOWS 11

Dnes (5. 10. 2021) vychází nová verze operačního systému Windows, která přináší spoustu novinek. 

Upozornění: 

Nedoporučujeme ihned přechod na Windows 11. Před tímto korkem zkontrolujte, zda vaše zařízení splňuje minimální hardwarové požadavky a zcela jistě proveďte zálohu Vašich dat. Pokud si nejse jistí, kontaktujte naše techniky, kteří vám rádi pomůžou. 

 

Zvyšte svou produktivitu s Windows 11 

Otevřete všechny potřebné aplikace a snadno multitaskingujte pomocí nástrojů jako přichytávací rozvržení, plochy a novými intuitivnějšími zkušenostmi se opětovným uchycením 

 

Stále ve spojení 

Propojte se okamžitě s osobami, na kterých vám záleží přímo ze stolního počítače pomocí Microsoft Teams. Volejte nebo chatujte zdarma – bez ohledu na jejich zařízení. 

 

Widgety s obsahem dle Vaší volby 

Pomocí Microsoft Edge a řady dostupných widgetů můžete rychle získat novinky, informace a zábavu, která má pro vás význam. Snadno najděte požadované aplikace a oblíbené seriály ke sledování v obchodě Microsoft Store. 

 

Využijte moderní herní technologie 

Systém Windows 11 posouvá hraní na zcela novou úroveň. Výjimečné schopnosti v oblasti grafiky umožňují zobrazení, které konkuruje realitě. Objevte svoji další oblíbenou hru s předplatným Xbox Game Pass, které vám dává přístup k více než 100 vysoce kvalitním hrám (členství se prodává samostatně). 

 

Minimální požadavky na systém 

Procesor 1gigahertzový (Ghz) nebo rychlejší procesor se 2 nebo více jádry kompatibilní se 64bitovou architekturou nebo zařízení System on a Chip (SoC) 
Paměť  4 GB RAM 
Úložiště  64 GB nebo větší úložné zařízení 
Firmware systému  Rozhraní UEFI, možnost zabezpečeného spouštění. Zde najdete informace o tom, jak zajistit vašemu osobnímu počítači povolení pro splnění uvedeného požadavku. 
TPM  Specifikace Trusted Platform Module (TPM) verze 2.0. Zde najdete informace o tom, jak zajistit vašemu osobnímu počítači povolení pro splnění uvedeného požadavku. 
Grafická karta  Kompatibilní s DirectX 12 nebo novější s ovladačem WDDM 2.0. 
Obrazovka  Displej s vysokým rozlišením (720p), který má větší úhlopříčku než 9”, 8 bitů na barevný kanál. 
Internetové připojení  Účet Microsoft a připojení k internetu jsou vyžadovány pro nastavení pro Windows 11 Home 

 

Jak to bude s přechodem na Windows 11? 

 

  • Kdy lze upgradovat na Windows 11?
    Dle aktuálních informací společnosti Microsoft je aktualizační nástroj teprve dokončován a lze očekávat jeho finální vydání na začátku roku 2022. To však neznamená, že byste nemohli provést tzv. “čistou” instalaci již dnes.
  • Kolik stojí upgrade z Windows 10 na Windows 11?
    Je zdarma. Ale upgradovat budou moci pouze počítače s Windows 10, a které splňují minimální hardwarové specifikace. 

 

Hledáte nové zařízení s Windows 11?

Neváhejte se obrátit na náš obchodní tým, který vám vybere zařízení, které vám bude nejvíce vyhovovat. Kontaktujte nás na obchod@eabm.cz nebo telefonicky na 558 644 011. 

Chcete upgradovat na Windows 11?

Naši technici jsou připraveni vám s pomoci bezpečně přejít na Windows 11 či odborně poradit. Kontaktujte naše technické oddělení na info@eabm.cz či telefonicky na 777 027 509 

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.