5 důležitých informací o Windows 11

5 důležitých informací o Windows 11

Vydání Windows 11 se blíží (5. 10. 2021) a my jsme se rozhodli Vám přinést 5 faktů o nové verzi tohoto operačního systému, které byste měli před instalaci znát.

1. Minimálně procesory 8-mé generace

Microsoft uvádí, že pro Windows 11 bude potřeba minimálně 1 Ghz 64-bitový dvoujádrový procesor s 4GB RAM a 64 GB harddiskem. Kromě toho budou podporované pouze procesory Intel 8-mé generace (nebo ekvivalentní AMD). Starší procesory nebudou podporované.

Starší počítače tak nebudou podporované.

2. Jen 64-bitová verze

Windows 11 budou již jen pouze v 64-bitové verzi. To odpovídá minimálním požadavkům z předchozího bodu.

Pokud tedy používáte nějaké aplikace, které jsou pouze pro 32-bit platformy, doporučujeme před aktualizací na Windows 11 důsledně otestovat, popřípadě u dodavatele poptat aktualizaci s 64-bitovou podporou.

3. Android aplikace přímo ve Windows 11

Microsoft do Windows 11 napřímo zaintegroval Amazon Appstore, který aktuálně nabízí přes 500 tisíc aplikací. Android aplikace poběží v tzv. subsystému (Subsystem for Android). Díky tomu bude moci jednoduše přidat androidí aplikace přímo do nabídky Start.

4. Plně integrované MS Teams

Díky plné integraci MS Teams do Windows bude práce z home office mnohem pohodlnější. MS Teams bude přímo zaintegrován do prostředí Windows 11 a vy tak budete moci jednoduše sdílet soubory přes kontextovou nabídku se svými kolegy či spolužáky.

5. Konec Internet Exploreru ve Windows 11

Microsoft ukončí oficiálně podporu pro Internet Explorer až 15. června 2022, Windows 11 však již nyní Internet Explorer neobsahuje. Tento fakt se může zdát nedůležitý, bohužel existuje stále dost státních portálů, které fungují korektně pouze v Internet Exploreru a ty Vám ve Windows 11 přestanou fungovat.

Pokud Internet Explorer stále patří mezi aplikace, které jste nuceni používat, Windows 11 pro vás zatím není určen.

 

Windows 11 přináší spoustu novinek. My jsme sem vybrali jen pár důležitých, které by měly být brány v potaz, pokud chcete na Windows 11 přejít.

Určitě doporučujeme před instalací / aktualizací na Windows 11 provést kompletní zálohu vašeho notebooku a ověření hardwarových nároků, které jsou opravdu vysoké. Pokud by vaše zařízení tyto podmínky nesplňovalo není, čeho se bát - Windows 10 budou nadále ještě dlouho plně podporovaný systém.

 

Chcete bezpečně přejít na Windows 11?

Obraťte se na naše servisní techniky, kteří ověří hardwarové požadavky, provedou zálohu a zajistí plnou funkčnost Windows 11.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.

Dan Bača | 12. březen 2024

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Václav Dobiáš | 6. březen 2024

Používáte Google Analytics či Google ADS na Vašich webech? Pak od 6. 3. 2024 bude potřebovat své cookieš lišty aktualizovat, jinak přijdete o významný zdroj dat.