Profylaktika - čištění Vaší techniky a prevence

Profylaktika - čištění Vaší techniky a prevence

Chcete prodloužit životnost svých elektronických zařízení o několik let? Vyzkoušejte profylaktiku! Profylaktika, je pro mnohé cizí slovo, v českém překladu znamená čištění elektronických spotřebičů.

Jedná se o běžně prováděnou službu v IT odvětví, lze ji rozdělit na dvě kategorie:

 

1. Běžná zařízení v domácnosti

Čištění běžných zařízení koncových uživatelů, jako je např. notebook, stolní PC, tiskárna.

 

Všechny tyto vyjmenované zařízení obsahují mnoho aktivních prvků. Nejčastěji zanedbávanými prvky jsou ventilátory, které zajišťují chlazení. Bez těchto důležitých součástek by se provoz neobešel. Největší slabostí je zanesení prachem, který vede k zaseknutí ventilátoru a tím může dojít k poškození zařízení nebo vzplanutí.

 

Důležité je také umístění těchto zařízení. Stolní počítač by se neměl nacházet v uzavřené skříni nebo na koberci. Ventilátory jsou takto zcela zbytečně zatěžovány více, než je potřeba.

 

I pro běžné uživatele platí, že pokud chcete udržet svůj spotřebič v dobré kondici a zajistit mu tak co nejdelší životnost, je pravidelná profylaktika nutností minimálně 2x do roka.

 

Nemusíte se bát, že o svůj pracovní nástroj přijdete na delší dobu, profylaktika běžných zařízení koncových uživatelů je provedena do jednoho dne.

 

Tento druh služby nabízíme za 350 Kč, kde bude zařízení řádně prohlédnuto a profesionálně vyčištěno. Zákazník bude informován o stavu jeho zařízení, a pokud to bude nutné, bude mu doporučena další údržba nebo prevence.

 

Nemusíte se bát, že o svůj pracovní nástroj přijdete na delší dobu, profylaktika běžných zařízení koncových uživatelů je provedena do jednoho dne.

 

2. Firemní zařízení

Udržují chod celé firmy, jako je např. server, router, switch, wifi AP, kamerové systémy, záznamová jednotka nebo také racková skříň, kde je umístěna celá technologie.

Server by měl být spolu s pravidelnou preventivní prohlídkou vyčištěn a zkontrolován. Tato služba se většinou provádí v době, kdy je to časově umožněno, např. o víkendech nebo odpoledních hodinách, protože odstavení trvá jednu až dvě hodiny, dle náročnosti přístroje. Každý server je umístěn ve skříni, která se nazývá rack. Tato skříň je první bezpečnostní zónou pro správný chod serveru a měla by zabránit vniknutí prachu a vstup neoprávněných osob, proto doporučujeme provést údržbu i této skříně. Cena těchto větších čištění je individualní.

 

Profylaktika, na serverech a dalších velkých zařízeních je také součástí naších služeb. Toto zařízení je nejdůležitějším prvkem v IT ve firmě. Spoléhá na něj spousta lidí, jeho výpadek z důvodu přehřátí, se většinou odehrává v tu nejhorší chvíli, která může nastat. Proto doporučujeme nepodceňovat prevenci!

 

Příklad zanedbaných zařízení a špatné prevence můžete vidět na několika přiložených fotkách.

 

Před profylaktikou
 
Po profylaktice
 

 

Ukázka spálené mechaniky našeho klienta, která byla dlouhou dobu bez údržby.
 



Mám zájem o profylaktiku

 

Více informací o službě se dozvíte na pobočce naší firmy nebo telefonu +420 558 644 011

 

Autor vedoucí technického úseku Petr Mynář, eABM s.r.o.

 

Sdílet článek:
Autor:
Mynář Petr

Vedoucí servisního oddělení

 mynar.petr@eabm.cz
 +420 777 027 500

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.