Globální problém centrálního uzlu českého Internetu (NIX.CZ)

NIX.CZ se od minulé neděle potýká s dosud největšími technickými problémy globálního charakteru za posledních několik let. Správci NIXu problém hledají a zatím stále nebyl vyřešen. Dnes se bohužel projevil znovu. Dle statistik datových přenosů jsou postiženi výrazně všichni operátoři v České republice a týká se všech přístupových míst. Problém je selektivního charakteru, tzn. vždy některá propojení s některými operátory fungují v pořádku, jiná jsou poruchou v NIXu postižená. Problém tedy není na straně eABM, jedná se o problém na straně NIXu, který narušuje komunikaci a výměnu dat mezi operátory. Správce NIXu urgujeme, aby problém vyřešili co nejdříve. Dle poslední komunikace s jejich technickým oddělení přes 30 minutami prý vše řeší. Pro ilustraci posílám graf přenosů českého Internetu ze stránek nix.cz. Kde je patrný pokles jsme uzna čili na obrázku červeně. Na obráku je patrné snížení datového provozu vlivem poruchy o 75%.

nix.cz

Dominik Fenár | 24. březen 2019

Říká se, že kdo dnes není na internetu, jako by vůbec neexistoval. Avšak když už si zhotovíte webové stránky, je třeba o ně dbát a rozvíjet je. I když se může jednat pouze o vedlejší zdroj Vašich klientů, webová stránka Vás neustále prezentuje a je v jistém slova smyslu Vaší online vizitkou. Zkrátka je nutné, aby ony stránky “šly s dobou”. A přesně z tohoto důvodu jsme nyní omladili stránky firmy Bennisoft.

Martin Holeček | 19. březen 2019

Dovolte nám informovat Vás o snídani s Microsoftem, které jsme se v minulém týdnu zúčastnili. V rámci této "pracovní snídaně" jsme Vám společně připravili ukázku praktického využití Microsoft Office 365 ve firemním prostředí a práci v týmu. Na tuto akci jsme pozvali naše klienty. Ti mohli na vlastní oči vidět zlepšení, která by jim nasazení Office 365 ve firmě přineslo. Všem zúčastněným se akce velice líbila a již zvažují implementaci Office 365 v jejich společnosti.

Dominik Fenár | 17. březen 2019

Nové notebooky Acer TravelMate B byly speciálně navrženy pro použití ve školách a na cestách. Jsou výkonné, odolají nárazu i polití a mají velkou výdrž.