Vyjádření ke čtvrteční situaci v datové síti

Vážení klienti, posíláme Vám vyjádření k situaci ze čtvrtka 14 hodin, kdy došlo z důvodu do této chvíle neznámé chyby ve firmware některých páteřních přístupových switchů k zacyklení mezi produkčními a záložními propoji k těmto switchům a k následné několikaminutové nedostupnosti či ztrátě paketů. Situace se operativně ihned řešila a do práce byli nasazeni všichni správci páteřní sítě, kteří krom řešení daného problému konzultovali situaci s výrobcem zařízení. Po odhalení příčiny se provedly kroky k operativnímu znemožnění této chyby, aby nadále již nezpůsobovala problém a po dohodě s výrobcem se provedla aktualizace software preventivně na všech přístupových switchích, přičemž v této aktualizaci je tato chyba výrobce již vyřešena. Ještě v tuto hodinu všichni naši správci páteřní sítě realizují další opatření, která podobným chybám v budoucnu znemožní mít negativní dopad na provoz. Dnešní situací jsme byli sami překvapeni, neboť se jedná o jedno z nejrozšířenějších zařízení od renomovaného výrobce páteřních síťových prvků. Přesto zafungovaly naše interní postupy a díky odhalené chybě a dalším nastaveným opatřením bude naše síť v budoucnu ještě odolnější proti všeobecně neobvyklým či unikátním situacím. Děkujeme za pochopení, za nepříjemnosti se omlouváme

Vážení klienti,

Děkujeme za pochopení, za nepříjemnosti se omlouváme

Pavel Vráblík | 10. únor 2019

Pokud vlastníte e-shop a nemáte na něm uvedeny stavy zboží skladem, jistě se setkáváte s častými dotazy na stav a dostupnost. Náš klient (https://army-shop.cz) se proto rozhodl využít svůj ekonomický systém a propojit stavy skladů se svým e-shopem.

Martin Holeček | 4. únor 2019

ESET Security Management Center (ESMC) je nástroj pro firemní prostředí, který nám pomáhá udržovat přehled nad bezpečnostní situací v síti klienta.

Václav Dobiáš | 3. únor 2019

Společnost Samsung představila nové 1TB SSD disky s 3 letou zárukou. Nastal ten pravý čas vyměnit Váš starý harddisk za SSD.