Free WIFI na Hale Polárce

Jeden z našich větších partnerů, společnost Sportplex s.r.o., která spravuje novou multifunkční Halu Polárku, nás požádala o vyřešení zajímavého úkolu.

Úkolem bylo umožnit návštěvníkům Haly Polárky přístup na internet zcela zdarma, což by pro kdekoho nebyl problém, ovšem v úkolu také stálo, že je nutné zajistit připojení v CELÉ hale a taky při velkém vytížení připojení v jednu chvíli.


Hala Polárka má cca 2500 sedadel pro veřejnost a při hokejových utkáních jsou většinou všechny vyprodané. Dále tu máme zaměstnance nebo sportovce. Problém tedy nastává, jak umožnit přístup všem, aniž by celá síť tento přístup udržela a všichni byli spokojeni. Naši technici, kteří se zabývají těmito problémy, využili řešení, které jsme již použili už u jiných klientů.


Technicky se tomu připojení říká Captive portál neboli hotspot. Setkat jste se s tímto mohli v různých restauracích, benzínkách nebo větších objektech. Cílem je sice nabídnout internet po nějakou dobu zdarma, ale nutností je ruční přihlášení zařízení do sítě. Pro provoz této sítě jsme využili tzv. CISCO systém, který ovládá 19 vysílačů po celé Hale Polárce. Vysílače jsou tak šikovně rozděleny, že signál si najdou všichni, dokonce i zákazníci střelnice, která se nachází ve sklepeních. Tato síť dokáže v jednu chvíli připojit a obsloužit přesně 1022 wiFi zařízení a udrží je 24 hodin bez dalšího přihlášení.


Rychlost připojení 2Mb, je pro potřebu FREE wifi zcela dostačující. Což dokazuje četnost připojení při různých sportovních zápase. Např. při hokejovém zápase 27. ledna se na síť připojilo více než 400 zařízení. Tok sítě se nedostal ani do poloviny limitu, což je fantastické.


Zaměstnanci tuto síť nevyužívají, protože Ti mají přístup do vlastní VIP síť, kde nefunguje automatické odhlášení a je zde mnohem větší rychlost.


Celý vtip je v tom, že uživatelé, kteří se chtějí připojit na FREE wifi musí navštívit přihlašovací stránku, kde po nich můžeme žádat různé údaje a dále s nimi pracovat. Což je pro marketing geniální nástroj. Toto ale není ten případ, zde se opravdu stačí připojit pouhým stisknutým tlačítka. V blízkoti tlačítka zobrazujeme návštěvníkovi akorát reklamu na další služby. Tato propagace je velmi účinná.


Ukázka přihlašovací stránky:

Free WIFI na Hale Polárce



Stejný systém přihlašování máme nasazený i u jiných klientů a v plánu jsou již další.

Potřebujete také FREE Wifi? Obraťte se na nás.
Více informací na telefonním čísle +420 558 644 011 nebo mailu info@eabm.cz

Sdílet článek:
Autor:
Vojtěch Kocián

administrátor / seo / marketing

 kocian.vojtech@eabm.cz
 

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.