Vylepšení spolupráce v Microsoft Teams

Vylepšení spolupráce v Microsoft Teams

Hybridní způsob práce často přináší problémy, kdy lidé mohou být přetíženi informacemi, které z různých zdrojů dostávají. Microsoft přidává do Microsoft Teams nové vylepšené funkce, které mají pomoci zlepšit komunikaci uvnitř Vašeho týmu.

Microsoft představil nové funkce v Microsoft Teams, které usnadní Vám a Vašemu týmu upřednostňovat ty nejdůležitější informace, efektivněji spolupracovat v týmu a dosáhnout tak vyšší úrovně produktivity.

Přepracované kanály:
poutavější, expresivnější a flexibilnější pracovní prostor pro týmy

Kanály jsou vyhrazené prostory pro pracovní skupiny, které slouží k brainstormingu nápadů a sdílení informací. Vzhledem k tomu, že se distribuované týmy stávají stále častěji normou, potřebují nástroje, které jsou agilnější, jednodušší na používání, expresivnější a snadno přizpůsobitelné tak, aby vyhovovaly jedinečnému pracovnímu prostředí každého týmu. Nový kanál bude působit důvěrněji, což usnadní soustředění na klíčová témata, zapojení správných zúčastněných stran a vytvoření pocitu sounáležitosti, takže vy a váš tým můžete společně dosáhnout více.

Pojďme se na nové prostředí podívat blíže:

  • Nový příspěvek v záhlaví týmu
    Nový příspěvek se nově bude tvořit v horní části kanálu. Nyní bude mnohem jednoduší vytvářet nové příspěvky a především pokračovat v konverzaci vázané na daný příspěvek, tak, aby Vám již nic neuniklo.
  • Každý příspěvek je nyní skutečnou konverzací, na kterou se uživatelé mohou soustředit. Uživatelé mohou přejít do zobrazení konverzace, díky kterému je diskuse poutavější a synchronnější. Uživatelé také mohou příspěvek vysunout, sledovat diskuzi a přitom pokračovat v práci na jiných tématech.
  • Nové typy příspěvků
    Vyberte si z nové řady typů příspěvků, jako jsou oznámení, která upozorní na nějaký milník, nebo vytvořte osobní kontakt s videoklipem, který ocení úspěch týmu. Uživatelé tak získají efektivnější způsoby, jak se zapojit do komunikace s ostatními členy kanálu a jak se více vyjádřit.
  • Připínání příspěvků
    Připínání příspěvků usnadní všem přehled o tom, co je v kanálu důležité, a umožní jim rychle na to odkázat.
  • Informační panel
    Zjednodušený informační panel bude obsahovat všechny důležité kontextové informace, jako jsou členové kanálu, připnuté konverzace a sdílené dokumenty, aby se noví členové týmu mohli rychle zapojit a aby všichni členové našli všechny potřebné informace.
  • Přizpůsobitelné záhlaví kanálu
    Slaďte záhlaví se značkou organizace nebo přidejte osobitější obrázek, který odráží osobnost a atmosféru týmu.

Nové prostředí kanálů bude k dispozici ve všech typech kanálů, včetně sdílených kanálů.

 

Jednoduchý, výrazný a zábavný chat

Chat je základem týmové práce a umožňuje rychlou komunikaci. Přizpůsobení se hybridní pracovní kultuře vyžaduje přijetí nových způsobů chování a nástrojů, které nám umožní pracovat efektivně. Microsoft investuje do nových funkcí, které vám umožňují být efektivnější a umožňují vám autenticky se vyjadřovat a dokonce se i bavit.

Soustřeďte se a zvyšte svou efektivitu

  • Navrhované odpovědi v chatu
    Místo toho, abyste trávili čas psaním rutinní odpovědi na příchozí zprávu, jednoduše odpovězte jedním kliknutím výběrem navrhované odpovědi. Navrhované odpovědi využívají strojové učení k vygenerování odpovědí, které jsou pro danou konverzaci nejrelevantnější.
    (dostupné v říjnu 2022)
    Suggested reply group chat

  • Doporučené osoby při vytváření nové zprávy
    Ušetříte čas při hledání správných zúčastněných stran. Pomocí umělé inteligence vám chat v Micorosft Teams pomůže zahájit nové konverzace tím, že vám doporučí kolegy na základě vaší předchozí spolupráce.
    (dostupné na konci roku 2022)
    People recommendations

  • Přidejte lidi do skupinového chatu pomocí @mention
    Přidejte nové účastníky do chatu pomocí @mention, čímž odpadá nutnost přecházet do dialogu pro přidávání. Při přidávání nového účastníka můžete ovlivnit, jak velká část historie chatu se má sdílet.
    (dostupné na konci roku 2022)
    Add people to group chat

  • @everyone
    Pomocí @everyone rychle upoutejte pozornost všech účastníků chatu. Všichni účastníci chatu obdrží oznámení, takže se nemusíte obtěžovat s postupným zmiňováním jmen jednotlivých osob nebo někoho vynechat. Odesílatelé tak mají jistotu, že oznámení bylo odesláno celému publiku chatu, a příjemcům to pomáhá efektivněji určovat priority zpráv.
    (dostupnost do konce roku v preview verzi)
    at mention everyone in a chat

  • Odstranění chatu
    Uspořádejte a snadno odstraňte konverzace, které již nepotřebujete, aniž by to mělo vliv na ostatní účastníky stejné konverzace.
    (dostupné na konci roku 2022)
    Delete Chat

Vneste svou osobnost do virtuálního prostředí

  • Rozšířené reakce
    Vyjádřete zpětnou vazbu kreativněji díky více než 800 emotikonům v Microsoft Teams. Sdělte reakce na oslavu, vyjádřete svůj souhlas nebo použijte reakci k upozornění na seznam úkolů.
    (dostupné v listopadu 2022)
    Expanded reactions

  • Vytvářejte videoklipy
    Vytvářejte krátké, lehké a bohaté videoklipy, které Vám umožní lépe se vyjádřit, dodat osobnější nádech a posílit vaše vazby s ostatními členy týmu. Videoklip jednoduše nahrajete, odešlete a zobrazíte v chatu. Příjemce videoklipu může snadno odpovědět zprávou v chatu nebo vlastním videoklipem.
    (dostupné na konci roku 2022 ve desktop verzi)

 

Zavedení zdravých pracovních návyků

Vzhledem k tomu, že stále více lidí pracuje z domova a na dálku, ukazuje se, že je náročné naplánovat si pracovní týden: koordinovat se s pracovním rozvrhem kolegů, naplánovat schůzku nebo poslat zprávu, aniž byste narušili jejich pracovní dobu. To může vést k "always-on" způsobu myšlení. Následující nové funkce pomáhají budovat transparentnost a dosáhnout více, aniž byste museli obětovat rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem vašeho týmu.

  • Plánování odeslání
    Podobně jako u odložení odeslání e-mailů v Outlooku můžete ručně vybrat budoucí datum a čas, kdy chcete zprávu chatu doručit. Pro naplánování odeslání stačí kliknout pravým tlačítkem myši na tlačítko odeslat. Pokud se navíc jedná o čas mimo pracovní dobu příjemce, automaticky obdržíte od Viva Insights návrhy na naplánování odeslání. Jediným kliknutím mohou uživatelé odeslat zprávu chatu s jistotou, že zpráva může být doručena na začátku pracovní doby příjemce.
    (dostupné na konci roku 2022)

 

  • Pracovní doba a místo
    Nastavením svého pracovního místa na daný den poskytněte svým spolupracovníkům náhled na Váš pracovní den. Nyní budou vědět, které dny budete v kanceláři nebo pracovat z domova, což usnadní koordinaci osobních schůzek. Kdykoli se něco objeví, aktualizujte své plány v aplikaci Outlook nebo Teams. Buďte si jisti, že veškeré změny se projeví jak v Outlooku, tak v Teams.
    (dostupnost do konce roku v preview verzi)
    work hours and location in a chat

 

Microsoft nadále pokračuje ve vylepšování Microsoft Teams a připravované změny mohou výrazně zefektivnit komunikaci ve Vašem týmu.

Potřebujete poradit s nastavením Microsoft Teams nebo jen procesů v rámci Microsoft 365, neváhejte nás kontaktovat. Náš tým specialistů je připraven Vám pomoci.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.