Je bezpečné ukládat hesla v prohlížeči?

Je bezpečné ukládat hesla v prohlížeči?

Internetové prohlížeče se snaží ulehčit nám uživatelům tvorbu i pamatování hesel tím, že si je uložíme přímo do prohlížeče. Je to ale opravdu bezpečná metoda?

Jednoduchá ale ne zcela bezpečná metoda

Ukládání hesel do prohlížeče má jednu podstatnou vadu - hesla nejsou chráněna žádným hlavním heslem.

Tím, že Vaše hesla nejsou chráněna hlavním heslem, při odcizení počítače či jednodušeji notebooku, se může kdokoliv dostat k Vašemu prohlížeči a tak i ke všem Vašim heslům, které zde máte uložena. Heslo do počítače v tomto ohledu nepomůže.

Jedinou možností, jak hesla v prohlížeči ochránit před zcizením počítače, je mít zašifrovaný harddisk. Tuto možnost má však zapnuto jen málo uživatelů, včetně těch firemních.

Spolehněte se na správce hesel

Nejlepší a také nejsprávnější je spolehnout se na některého ze správců hesel. Je zcela na vás, jakého správce hesel si zvolíte. Vždy byste si ale měli vybrat ten, co Vám bude nejvíce vyhovovat a bude splňovat vše, co od něj budete požadovat.

My se různým správcům hesel věnujeme již dlouhodobě. Podívejte se na některý z námi vyzkoušených:

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.