Konec Microsoft Teams pro Linux

Konec Microsoft Teams pro Linux

Pokud jste vášnivými uživateli Microsoft Teams aplikace v linuxu, čtěte pečlivě, protože se chystají velké změny.

Oficiální desktopový klient Microsoft Teams pro Linux bude začátkem prosince ukončen. Od této chvíle pak aplikace přestane zcela fungovat.

We will be retiring the Microsoft Teams desktop client on Linux in 90 days (early December), which is currently available in public preview. All users on the Microsoft Teams Linux desktop client will have to transition to the web or PWA version, which is where we will continue to invest our development resources. We are committed to helping all current customers on Linux start using the PWA app; we’ll publish guidance once we are closer to releasing this feature.

Linuxoví uživatelé ale nebudou o Microsoft Teams v linuxu ochuzeni, jen budou muset přejít na tzv. progresivní webovou aplikaci (PWA). Tato verze má, dle vyjádření společnosti Microsoft, přinést linuxovým uživatelům všechny funkce Microsoft Teams, na které jsou zvyklí uživatelé Windows včetně efektů pozadí.

Má to ale jeden háček - PWA verze Microsoft Teams bude fungovat pouze v prohlížeči Microsoft Edge (ano, ten na Linuxu funguje) nebo Google Chrome.

 

Kdy můžete vyzkoušet PWA verzi Microsoft Teams?

Již brzy! Společnost Microsoft uvádí, že v nadcházejících měsících. Lze pouze doufat, že dříve, než bude v prosinci ukončena aktuální verze Microsoft Teams.

PS: Nebojte se, stále můžete používat webovou verzi Microsoft Teams.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.