Porovnání nabídky domácích bezpečnostních produktů od Firmy ESET a Bitdefender

Porovnání nabídky domácích bezpečnostních produktů od Firmy ESET a Bitdefender

V tomto článku provedeme porovnání domácích bezpečnostních produktů Bitdefender a ESET.

Základní seznámení s bezpečnostními firmami ESET a Bitdefender.

  • Bitdefender:
    je rumunská technologická společnost zabývající se kybernetickou bezpečností, která sídlí v Bukurešti a má pobočky ve Spojených státech, Evropě, Austrálii a na Blízkém východě.
    Vyvíjí a prodává produkty a služby kybernetické bezpečnosti pro firmy a spotřebitele, včetně ochrany koncových bodů (s funkcemi hardeningu a analýzy rizik), rozšířené detekce a reakce, zabezpečení více cloudů a řízené detekce a reakce, antivirového softwaru, zabezpečení internetu věcí, služeb VPN a ochrany soukromí.
    Získala řadu ocenění od společnosti AV-Comparatives, která se zabývá hodnocením antivirových programů.
  • ESET:
    je slovenská společnost zabývající se internetovou bezpečností, která nabízí antivirové produkty a firewally. ESET sídlí v Bratislavě na Slovensku a v letech 2008, 2009 a 2010 získal ocenění nejúspěšnější slovenská společnost.

 

Produkty Bitdefender:

bitdefender produkty2

Bitdefender nabízí ve svém portfoliu pro domácí použití v době tyto 3 produkty.

  • Bitdefender Internet Security:
    Nejlevnější z těchto balíčků, Internet security obsahuje ochranu pro zařízení využívající Operační systém Windows. Zajišťuje ochranu proti všem typům online hrozeb, zahrnuje nástroje pro ochranu soukromí, jako je Bitdefender VPN a Bitdefender Safepay, a navíc také ochranu vaší webkamery a mikrofonu před zneužitím, a také rodičovskou kontrolu a firewall.
    Tento Balíček se dá pořídit v balení pro 1,3 ,5,10 zařízení.

  • Bitdefender Total Security:
    Je hlavní domácí produkt propagován firmou Bitdefender, obsahuje všechny funkce předešlého balíčku, a navíc je to kompletní řešení pro pokrytí kybernetické bezpečnosti na vašich Windows, macOS, Android a iOS zařízeních.
    Tento balíček se dá pořídit v balení pro 5,10 zařízení. Pokud se vám tato politika počtu zařízení připadá nesmyslná mějte na paměťi, že platíte jednotnou cenu za celý balíček.

  • Bitdefender Family Pack:
    Tento balíček je naprosto identicky v ohledu funkcí jako balíček Total Security s bonusem výhodnější ceny pro balíček 15 zařízení.

 

Produkty ESET:

eset produkty

Eset ve svém portfoliu pro domácí prostředí nabízí výběr z více specializovanějších produktů.

Pro operační systém Windows nabízí ESET tyto produkty.

  • ESET NOD32 Antivirus:
    Základní antivirové řešení od ESET, které nabízí rychlou a systémově nenáročnou antivirovou ochranu. Ideální pro lidi, kteří chtějí pouze nainstalovat a o zbytek se nestarat.
  • ESET Internet Security:
    Bezpečnostní řešení Internet Security nabízí stejné funkce jako NOD32, navíc nabízí zvýšenou ochranu soukromí, maximální zabezpečení internetového bankovnictví a snadný přehled ochrany vaší domácí sítě.
  • ESET Smart Security Premium:
    Nejobsáhlejší balení nabízené společností ESET, samozřejmě obsahuje funkce všech předešlých řešení, navíc obsahuje také Ochranu hesel, Technologii ESET LiveGuard která vás ochrání před dosud neznámými hrozbami a ochranu citlivých dat formou šifrování.

Pro ostatní operační systémy (MacOS, Android) nabízí ESET tyto produkty.

  • ESET Cyber Security:
    Rychla a nenáročná ochrana zařízení MAC proti malwarovým a phishingovým útokům.
  • ESET Cyber Security Pro:
    Vyšší forma zabezpečení než předešlý produkt, obsahuje to samé s přidaným bonusem Osobního Firewallu a Rodičovské ochrany.
  • ESET Mobile Security pro Android:
    Jak již název napovídá jedná se o komplexní a nenáročný bezpečnostní produkt pro telefony s operačním systémem Android. Nabízí ochranu proti Malwaru, zámek aplikací, phishingu apod.
  • ESET Parental Control pro Android:
    Jednoduché řešení pro rodiče, kteří chtějí mít kontrol nad mobilním zařízením jejich dítěte.

Bezpečnostní řešení pro mobilní telefony s operačním systémem iOS ESET neposkytuje.

 

Shrnutí bezpečnostních produktů nabízených danými firmami:

Firma Bitdefender tlačí na prodej jejich bezpečnostních produktů formou bezpečnostních balíčků, které mají v porovnání s produkty od ESET bezkonkurenčně nízkou cenu a jednoduchost pro běžného člověka se v nich vyznat.

U bitdefenderu si koupíte 1 Balíček Total Security a můžete s ním zabezpečit jakýchkoliv 5 zařízení které můžete mít doma.

V poměru cena/počet zařízení Bitdefender jasně vyhrává.

ESET nabízí balíček ESET Family Pack v rámci, kterého si můžete ochránit 3 počítače (MacOS, Windows) a 3 Mobilní zařízení (Pouze Android). Bitdefender Family Pack je až pro 15 zařízení a to už je opravdu dostatečný počet pro skvělé zabezpečení celé domácnosti.

 

Bezpečnostní srovnání:

antivirus test

Pro porovnání bezpečnosti chráněných stanic těmito produkty můžeme nahlídnout na srovnání provedeno Firmou AV-Comparatives.
AV-Comparatives je nezávislá organizace nabízející systematické testování, které ověřuje, zda bezpečnostní software, jako jsou antivirové produkty pro PC/Mac a mobilní bezpečnostní řešení, splňuje své sliby. Využívá jednu z největších sbírek vzorků na světě a vytváří tak reálné prostředí pro skutečně přesné testování.

V testování v reálném prostředí si ve srovnání tyto produkty vedly následovně:

  • Celkově proběhlo 743 testovacích útoků na zařízení.
  • Bitdefender Internet Security úspěšně zablokoval 99,7% všech bezpečnostních hrozeb.
  • 741 útoků zablokoval a 2 nezachytil.

  • ESET Internet Security úspěšně zablokoval 98,9% všech bezpečnostních hrozeb.
    735 útoků zablokoval a 8 nezachytil.

Oficiální správu o provedených testech si můžete ověřit na této adrese.
https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-july-october-2021/

 

Shrnutí

I když produkty obou firem dosáhli velkého úspěchu při testování, jejich rozdíl v úspěšnosti byl velmi malý je možno jednoznačně uznat, že produkt firmy Bitdefender si v reálném prostředí vedl lépe než jeho konkurence od ESETu.

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.