Přichází WINDOWS 11

Přichází WINDOWS 11

Dnes (5. 10. 2021) vychází nová verze operačního systému Windows, která přináší spoustu novinek. 

Upozornění: 

Nedoporučujeme ihned přechod na Windows 11. Před tímto korkem zkontrolujte, zda vaše zařízení splňuje minimální hardwarové požadavky a zcela jistě proveďte zálohu Vašich dat. Pokud si nejse jistí, kontaktujte naše techniky, kteří vám rádi pomůžou. 

 

Zvyšte svou produktivitu s Windows 11 

Otevřete všechny potřebné aplikace a snadno multitaskingujte pomocí nástrojů jako přichytávací rozvržení, plochy a novými intuitivnějšími zkušenostmi se opětovným uchycením 

 

Stále ve spojení 

Propojte se okamžitě s osobami, na kterých vám záleží přímo ze stolního počítače pomocí Microsoft Teams. Volejte nebo chatujte zdarma – bez ohledu na jejich zařízení. 

 

Widgety s obsahem dle Vaší volby 

Pomocí Microsoft Edge a řady dostupných widgetů můžete rychle získat novinky, informace a zábavu, která má pro vás význam. Snadno najděte požadované aplikace a oblíbené seriály ke sledování v obchodě Microsoft Store. 

 

Využijte moderní herní technologie 

Systém Windows 11 posouvá hraní na zcela novou úroveň. Výjimečné schopnosti v oblasti grafiky umožňují zobrazení, které konkuruje realitě. Objevte svoji další oblíbenou hru s předplatným Xbox Game Pass, které vám dává přístup k více než 100 vysoce kvalitním hrám (členství se prodává samostatně). 

 

Minimální požadavky na systém 

Procesor 1gigahertzový (Ghz) nebo rychlejší procesor se 2 nebo více jádry kompatibilní se 64bitovou architekturou nebo zařízení System on a Chip (SoC) 
Paměť  4 GB RAM 
Úložiště  64 GB nebo větší úložné zařízení 
Firmware systému  Rozhraní UEFI, možnost zabezpečeného spouštění. Zde najdete informace o tom, jak zajistit vašemu osobnímu počítači povolení pro splnění uvedeného požadavku. 
TPM  Specifikace Trusted Platform Module (TPM) verze 2.0. Zde najdete informace o tom, jak zajistit vašemu osobnímu počítači povolení pro splnění uvedeného požadavku. 
Grafická karta  Kompatibilní s DirectX 12 nebo novější s ovladačem WDDM 2.0. 
Obrazovka  Displej s vysokým rozlišením (720p), který má větší úhlopříčku než 9”, 8 bitů na barevný kanál. 
Internetové připojení  Účet Microsoft a připojení k internetu jsou vyžadovány pro nastavení pro Windows 11 Home 

 

Jak to bude s přechodem na Windows 11? 

 

  • Kdy lze upgradovat na Windows 11?
    Dle aktuálních informací společnosti Microsoft je aktualizační nástroj teprve dokončován a lze očekávat jeho finální vydání na začátku roku 2022. To však neznamená, že byste nemohli provést tzv. “čistou” instalaci již dnes.
  • Kolik stojí upgrade z Windows 10 na Windows 11?
    Je zdarma. Ale upgradovat budou moci pouze počítače s Windows 10, a které splňují minimální hardwarové specifikace. 

 

Hledáte nové zařízení s Windows 11?

Neváhejte se obrátit na náš obchodní tým, který vám vybere zařízení, které vám bude nejvíce vyhovovat. Kontaktujte nás na obchod@eabm.cz nebo telefonicky na 558 644 011. 

Chcete upgradovat na Windows 11?

Naši technici jsou připraveni vám s pomoci bezpečně přejít na Windows 11 či odborně poradit. Kontaktujte naše technické oddělení na info@eabm.cz či telefonicky na 777 027 509 

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.