Odpočet započal, konec Windows 7 se blíží

Odpočet započal, konec Windows 7 se blíží

Operační systém Windows 7 byl vydán v roce 2009 a jeho základní podpora byla ukončena již v roce 2015. Aktuálně běží tzv. rozšířená podpora, která bude ukončena 14.ledna 2020 (již za rok).

 

Co si počíst s Windows 7?

Po ukončení rozšířené podpory Windows 7 přestanou vycházet bezpečnostní aktualizace a Váš počítač tak bude vystaven bezpečnostním hrozbám a může tak dojít nejen k napadení, ale také ke zcizení Vašich dat a přístupových údajů. Je tedy nezbytně nutné Windows 7 nahradit.

1. Upgrade na Windows 10

Nejsnažším řešením je upgrade z Windows 7 na Windows 10 jenž přináší spoustu nových funkcí a vylepšení. Pro správný běh Windows 10 jsou však potřeba vyšší hardwarové požadavky a ne všechny počítače

Pro správý přechod na Windows 10 doporučujeme tzv. čistou instalaci operačního systému, kdy před instalaci je nutná záloha všech Vašich dat.

Upgradujte na Windows 10

Potřebujete s přechodem na Windows 10 pomoci? Neváhejte se na nás obrátit a my Vám s přechodem rádi pomůžeme.

2. Linux jako skvělá alternativa

Druhou možností je přechod na operační systém Linux, který je uživatelsky velmi přívětivý, nedisponuje však stejným softwarem, jako je na Windows, k dispozici je však velké množství alternativ. Obrovskou výhodou jsou mnohem nižší nároky na hardware a nemusíte tak měnit svůj počítač.

Přechod na Linux

Chcete přejít na operační systém Linux či jen se s ním seznámit? Naši technici a velcí fanoučsci Linuxu Vám rádi pomohou.

 

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.