Ukončení podpory Windows Vista

Ukončení podpory Windows Vista

Zítra (11.4.2017) bude ukončena podpora pro operační systém Windows Vista. Od této chvíle již Microsoft nebude vydávat žádné bezpečnostní aktualizace pro tento operační systém.

smartmockups digital pixabay 42

Loučení po 10-ti letech

Windows Vista byl uveden na trh v roce 2007. Microsoft tedy tento operační systém podporoval po dlouhých 10 let. Většina vlastníků tohoto systému využila možnosti bezplatného upgradu na Windows 10, přesto se Windows Vista naleznete asi na 2% zařízeních, připojených do internetu.

Nyní je již nutné se se Windows Vista rozloučit.

Náhrada za Windows Vistu?

Windows Vista je možno používat i po ukončení podpory, ale jen po omezenou dobu. Doporučujeme Windws Vistu nahrati nejpozději do dvou měsíců. Během této doby doporučujeme maximální obestřetnost při používání internetu, kdy můžete být vystaveni mnohem více hrozbám. Aktualizovaný antivirový program pomůže, ale neochrání kompletně.

Jako náhradu za Windows Vista doporučujeme zvolit Windows 10. Pokud však máte starší počítač, je možné, že Windows 10 nebude s Vašim počítačem kompatibilní. Pak Vám nezbude nic jiného, než investovat do nového počítače, nebo můžete vyzkoušet LINUX.

Jen dnes jsme prováděli instalace linuxu na 3 různé počítače.

Potřebujete pomoc?

Naši technici jsou připraveni Vám pomoci s přechodem z Windows Vista na Windows 10 či Linux. Nebojte se nás kontaktovat:

+420 777 027 509
info@eabm.cz

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.