Kontrola protokolu SSL blokuje přístup k webovým stránkám

Kontrola protokolu SSL blokuje přístup k webovým stránkám

Od 25.3.2016 se u některých zákazníků s instalovanými staršími verzemi programů ESET Endpoint Antivirus/Security 4 a ESET Endpoint Antivirus/Security 5 projevil problém se zobrazením webových stránek při použití kontroly protokolu SSL.

Nejrychlejším řešením tohoto problému je změna typu aktualizace na Testovací, kdy dojde k nahrazení modulů jejich nejnovějšími verzemi. Změnu lze provést takto: 

V hlavním okně programu stiskněte klávesu F5, přejděte na Aktualizace > Aktualizace a klikněte na tlačítko Vyčistit

Poté přepněte režim aktualizace na Testovací aktualizace. Po úspěšném dokončení aktualizace a ověření, že problém již nepřetrvává, přepněte zpátky režim aktualizace na Standardní aktualizace.

Ve firemním prostředí je vhodné udělat tuto změnu prostřednictvím politiky, kdy upravíte konfiguraci klientům hromadně. V ESET Remote Administrator Console klikněte na Tools>Policymanagervyberte příslušnou politiku a nastavte v sekci Update > Profile > Settings > Update modules na Pre-release update.

Případně pokud používáte mirror, stáhněte Testovací aktualizace pomocí něj a stanice si aktualizace automaticky přeberou. V ESET Remote Administrator Console a sekci Tools > Server options > Updates nastavte typ updatu na Pre-release update a spusťte znovu aktualizaci kliknutím na Update Now.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.