Doručování balíků pomocí dronů už v roce 2017

Doručování balíků pomocí dronů už v roce 2017

Na konferenci ve Washingtonu řekl David Vos z Googlu velice zajímavou větu, přesně zněla takto „Naším cílem je spustit komerční provoz v roce 2017.“

O tom jestli to bude opravdu pravda nebo jen jedna z promyšlených marketingových vět se můžeme jen dohadovat, protože žádné bližší detaily nebyly prozrazeny.

Google svůj projekt s názvem Project Wing odhalili už loni v srpnu, kde na vlastním dronu pracovali více než dva roky. První veřejné testy byly provedeny v Austrálii.




S použitím dronů na doručování pošty samozřejmě experimentuje mnoho firem, včetně Amazonu, DHL nebo francouzské státní pošty.

Zatím jsou pro tyto firmy největší překážkou zákony na řízení provozu automaticky létajících strojů. Momentálně se drony začínají používat také energetice na monitoring vysokého napětí.


Jaký máte názor na tuto budoucnost, dokázali byste si to vůbec reálně představit?

Napište nám na našem Facebooku do komentářů.

Sdílet článek:
Autor:
Vojtěch Kocián

administrátor / seo / marketing

 kocian.vojtech@eabm.cz
 

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 1. březen 2024

Akční nabídka pro duben 2024.

Václav Dobiáš | 26. březen 2024

Přečtěte si informace o nejnovějších aktualizacích Microsoft Teams a o tom, jak mohou být pro vás a vaši organizaci přínosné. Každý si zde najde něco pro sebe, od nových vylepšení schůzek až po vylepšení chatů, schůzek, Teams Phone, Teams Rooms a zařízení.

František Fajna | 18. březen 2024

Maximalizujte produktivitu s Microsoft Lists, nástrojem, který Vám umožní nejen efektivně zpracovávat Vaše data, ale především je propojovat a automatizovat jejich zpracování.