Seznam.cz Email chystá ukončení podpory služby OpenID

Seznam.cz Email chystá ukončení podpory služby OpenID

Od 1. 9. 2015 Seznam.cz Email ukončuje podporu služby OpenID. Celé září budou mít lidé ještě čas si zřídit alternativní způsoby přihlašování na své oblíbené webové stránky. Počínaje datem 1. 10. 2015 již nebude nadále možné OpenID využívat. Všem lidem, kteří budou potřebovat s přechodem pomoci, jsou až do konce září k dispozici pracovníci podpory společnosti Seznam.cz.

 „Možnost přihlašovat se do emailu pomocí OpenID mají uživatelé od roku 2010. Vzhledem k tomu, že ji postupem času nahradily novější metody a počet aktivních účtů na OpenID klesá, rozhodli jsme se podporu této služby ukončit. Do konce prázdnin budeme přijímat hlášení problémů a budeme odpovídat na dotazy uživatelů. V září bude ještě stále možné se účtem OpenID přihlašovat a od října již služba nebude fungovat,“ vysvětluje David Finger, manažer Seznam.cz Email.

Základní tvar OpenID vypadá obdobně jako e-mailová adresa, ve které je však znak „@“ nahrazen zkratkou „id“. Všechny informace o tom, co je OpenID a jak lidé zjistí, zda se změna týká jejich účtů, se dovědí v nápovědě, popřípadě od technické podpory.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.

František Fajna | 3. duben 2024

Získejte pozornost a působivý vzhled na Vašich webových stránkách pomocí ikon. Přidáním ikon do designu nejen zvýšíte atraktivitu vašich stránek, ale také usnadníte navigaci pro vaše návštěvníky.